Geçimini Hayvan Postlarını Doldurarak Sağlıyor

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 26.04.2023 - 15:18, Güncelleme: 26.04.2023 - 15:18 1720+ kez okundu.
 

Geçimini Hayvan Postlarını Doldurarak Sağlıyor

Silvan ilçesinde Aslan Demir isimli vatandaş geçimini hayvan postlarını doldurup satarak sağlıyor. 35 yıldır hayvan postu doldurup sattığını belirten Aslan Demir, işinin oldukça zahmetli olduğunu söyledi.
Silvan ilçesinde Aslan Demir isimli vatandaş geçimini hayvan postlarını doldurup satarak sağlıyor. 35 yıldır hayvan postu doldurup sattığını belirten Aslan Demir, işinin oldukça zahmetli olduğunu söyledi. Demir, "Hayvan postlarını İstanbul’dan gelen özel bir ilaçla tuzu karıştırıp hayvan derilerini bu karışımda bekletip daha sonra alçı, pamuk ve telden oluşan malzemelerle yapıyorum. Daha sonra hayvanların gözlerine bilye yerleştiriyorum. Şu anda satışımız normal. Daha çok evcil hayvanları tercih ediyoruz. Bu işte av hayvanı kullanmak yasak olduğundan av hayvanı kullanmıyoruz. Doldurduğum hayvan postlarını 200 lira ile 1000 lira arasında satıyorum. Ayrıca bunun yanında yaptığım menengiç kahvesini satıyorum. Bu işi seyyar satıcılık yaparak geçimimi sağlıyorum. Genellikle Güneydoğu Anadolu bölgesi yani, Hasankeyf, Bingöl, Beyaz Su, Malabadi ve Bismil yakınlarında yaptığım ürünlerimi satıyorum" dedi.
Silvan ilçesinde Aslan Demir isimli vatandaş geçimini hayvan postlarını doldurup satarak sağlıyor. 35 yıldır hayvan postu doldurup sattığını belirten Aslan Demir, işinin oldukça zahmetli olduğunu söyledi.

Silvan ilçesinde Aslan Demir isimli vatandaş geçimini hayvan postlarını doldurup satarak sağlıyor.

35 yıldır hayvan postu doldurup sattığını belirten Aslan Demir, işinin oldukça zahmetli olduğunu söyledi.

Demir, "Hayvan postlarını İstanbul’dan gelen özel bir ilaçla tuzu karıştırıp hayvan derilerini bu karışımda bekletip daha sonra alçı, pamuk ve telden oluşan malzemelerle yapıyorum. Daha sonra hayvanların gözlerine bilye yerleştiriyorum. Şu anda satışımız normal. Daha çok evcil hayvanları tercih ediyoruz. Bu işte av hayvanı kullanmak yasak olduğundan av hayvanı kullanmıyoruz. Doldurduğum hayvan postlarını 200 lira ile 1000 lira arasında satıyorum. Ayrıca bunun yanında yaptığım menengiç kahvesini satıyorum. Bu işi seyyar satıcılık yaparak geçimimi sağlıyorum. Genellikle Güneydoğu Anadolu bölgesi yani, Hasankeyf, Bingöl, Beyaz Su, Malabadi ve Bismil yakınlarında yaptığım ürünlerimi satıyorum" dedi.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.