GGC, Cem Emir’in ismini kütüphanede yaşatacak

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 16.01.2024 - 10:50, Güncelleme: 16.01.2024 - 10:50 1739+ kez okundu.
 

GGC, Cem Emir’in ismini kütüphanede yaşatacak

ÜNEYDOĞU Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Van’da 13 yıl önce meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitiren DHA Diyarbakır muhabiri Cem Emir’in (26), ismini kentteki lisede açacağı bir kütüphanede yaşatacak.
GGC yönetimi 2011’de Van’da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli’nin altında kalarak yaşamını yitiren DHA Diyarbakır muhabiri Cem Emir’in ismini Çınar ilçesi kırsal Ovabağ Mahallesi'nde bulunan Ovabağ Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde açılacak yeni kütüphaneye verileceğini duyurdu: ‘Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Cem Emir Kütüphanesi’ adıyla hizmet verecek kütüphanede 20 bini dijital olmak üzere yaklaşık 25 bin kitap hizmeti sunulacak. GGC Başkanı Felat Bozarslan, görevi toplumu aydınlatmak olan gazetecilerin en temel önceliklerinden birinin de eğitim olduğunu düşündüklerini ifade ederek, "Özellikle dezavantajlı çocuklarımızın eğitimi, eğitim hayatından daha fazla faydalanmaları ve belki de gelecekteki meslektaşlarımızın arasında yer almalarını teşvik etmek bizim asli görevlerimizden biri olmalıdır. Bu prensiple yola çıkarak Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Ovabağ Mahallesi'nde bulunan liseye ‘Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Cem Emir Kütüphanesi’ ismiyle bir kütüphane yaptırmaya karar verdik. Bu proje ile binlerce çocuğumuza kütüphane kazandıracak, aynı zamanda  şehit meslektaşımız Cem Emir'in anısını yaşatacağız. Yaptıracağımız kütüphanede 20 bini dijital olmak üzere yaklaşık 25 bin kitap çocuklarımızın hizmetine sunulacaktır. Kütüphanemizde ayrıca lise çağındaki öğrenciler ve çocuklar için iki ayrı okuma salonu bulunacaktır. Kütüphanemizin daha renkli olması için sizlerin de desteğine ihtiyacımız var. Özellikle evlerinizde bir kenara kaldırdığınız, okuyup sakladığınız kitaplarınıza kütüphanemizde yer vermek istiyoruz. Kullanmadığınız kitaplarınızı cemiyetimize teslim etmeniz veya göndermeniz  durumunda tasnif edecek ve kütüphanemizde öğrencilerimizin hizmetine sunmuş olacağız" dedi.
ÜNEYDOĞU Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Van’da 13 yıl önce meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitiren DHA Diyarbakır muhabiri Cem Emir’in (26), ismini kentteki lisede açacağı bir kütüphanede yaşatacak.

GGC yönetimi 2011’de Van’da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli’nin altında kalarak yaşamını yitiren DHA Diyarbakır muhabiri Cem Emir’in ismini Çınar ilçesi kırsal Ovabağ Mahallesi'nde bulunan Ovabağ Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde açılacak yeni kütüphaneye verileceğini duyurdu: ‘Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Cem Emir Kütüphanesi’ adıyla hizmet verecek kütüphanede 20 bini dijital olmak üzere yaklaşık 25 bin kitap hizmeti sunulacak.

GGC Başkanı Felat Bozarslan, görevi toplumu aydınlatmak olan gazetecilerin en temel önceliklerinden birinin de eğitim olduğunu düşündüklerini ifade ederek, "Özellikle dezavantajlı çocuklarımızın eğitimi, eğitim hayatından daha fazla faydalanmaları ve belki de gelecekteki meslektaşlarımızın arasında yer almalarını teşvik etmek bizim asli görevlerimizden biri olmalıdır. Bu prensiple yola çıkarak Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Ovabağ Mahallesi'nde bulunan liseye ‘Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Cem Emir Kütüphanesi’ ismiyle bir kütüphane yaptırmaya karar verdik. Bu proje ile binlerce çocuğumuza kütüphane kazandıracak, aynı zamanda  şehit meslektaşımız Cem Emir'in anısını yaşatacağız. Yaptıracağımız kütüphanede 20 bini dijital olmak üzere yaklaşık 25 bin kitap çocuklarımızın hizmetine sunulacaktır. Kütüphanemizde ayrıca lise çağındaki öğrenciler ve çocuklar için iki ayrı okuma salonu bulunacaktır. Kütüphanemizin daha renkli olması için sizlerin de desteğine ihtiyacımız var. Özellikle evlerinizde bir kenara kaldırdığınız, okuyup sakladığınız kitaplarınıza kütüphanemizde yer vermek istiyoruz. Kullanmadığınız kitaplarınızı cemiyetimize teslim etmeniz veya göndermeniz  durumunda tasnif edecek ve kütüphanemizde öğrencilerimizin hizmetine sunmuş olacağız" dedi.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.