GGC Diyarbakır’da Kürtçe - Türkçe atölye düzenledi

Diyarbakır 21.02.2024 - 20:55, Güncelleme: 22.02.2024 - 11:33 1255+ kez okundu.
 

GGC Diyarbakır’da Kürtçe - Türkçe atölye düzenledi

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti, Diyarbakır’da Dünya Anadil Günü’nde Kürtçe-Türkçe Hızlı Okuma Atölyesi düzenlendi.
Merkezi Diyarbakır’da bulunan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), 21 Şubat Dünya Anadil Günü'nün de Kürtçe ve Türkçe dillerinde hızlı okuma pratiği atölyesi düzenlendi. Sosyolog ve Hızlı Okuma Eğitmeni Leyla Aytek'in rehberliğinde gerçekleştirilen atölye, katılımcılara anadillerindeki okuma becerilerini geliştirme fırsatı sundu. Etkinlik, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin kültürel ve dil çeşitliliğine verdiği önemi vurguluyor. Atölyede, katılımcılar Kürtçe ve Türkçe metinler üzerinde pratik yaparak okuma hızlarını arttırmaya yönelik çalışmalar yaparak anlama becerilerini geliştirdiler. Leyla Aytek, katılımcılara hızlı okuma teknikleri ve stratejileri hakkında bilgi verirken, anadillerini daha etkin bir şekilde kullanma konusunda da yönlendirmelerde bulundu.
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti, Diyarbakır’da Dünya Anadil Günü’nde Kürtçe-Türkçe Hızlı Okuma Atölyesi düzenlendi.

Merkezi Diyarbakır’da bulunan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), 21 Şubat Dünya Anadil Günü'nün de Kürtçe ve Türkçe dillerinde hızlı okuma pratiği atölyesi düzenlendi. Sosyolog ve Hızlı Okuma Eğitmeni Leyla Aytek'in rehberliğinde gerçekleştirilen atölye, katılımcılara anadillerindeki okuma becerilerini geliştirme fırsatı sundu.

Etkinlik, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin kültürel ve dil çeşitliliğine verdiği önemi vurguluyor.

Atölyede, katılımcılar Kürtçe ve Türkçe metinler üzerinde pratik yaparak okuma hızlarını arttırmaya yönelik çalışmalar yaparak anlama becerilerini geliştirdiler. Leyla Aytek, katılımcılara hızlı okuma teknikleri ve stratejileri hakkında bilgi verirken, anadillerini daha etkin bir şekilde kullanma konusunda da yönlendirmelerde bulundu.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.