AK Partili isimden Demirtaş’ın tahliyesine ilişkin açıklama

Gündem (MH) - MALABADİ HABER | 06.10.2025 - 22:10, Güncelleme: 06.10.2025 - 22:10 759 kez okundu.
 

AK Partili isimden Demirtaş’ın tahliyesine ilişkin açıklama

Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilme ihtimali hakkında konuşan AK Partili Şamil Tayar, “Demirtaş, Kobani davasından 42 yıl hapis cezası aldı, artık bir hükümlü ve dosyası İstinaf’ta” dedi.
MALABADİ HABER - Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) 8 Ekim’de kesinleşmesi beklenen kararıyla Selahattin Demirtaş ve arkadaşlarının tahliyesi için son aşamaya gelindi. 9 yıldır Edirne Cezaevi’nde tutulan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Kobani davası kapsamında tutuklanan diğer siyasetçilerin serbest bırakılmasını sağlayacak karara iki gün kaldı. Meclis’te çalışmalarına devam eden Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu ve çözüm sürecini hatırlatan avukatlar, 8 Ekim’de AİHM kararının kesinleşmesinin ardından hükümetin karara itiraz etmemesi durumunda Demirtaş’ın tahliye edeceğini bekliyor. ‘Tahliye ihtimali yok’ Konuya ilişkin X hesabından paylaşımda bulunan AK Partili Şamil Tayar, “Selahattin Demirtaş’ın 8 Ekim’de tahliye edileceğine ilişkin iddialar var. İddia sahipleri, Adalet Bakanlığının hak ihlali kararı veren AİHM’e itiraz etmeyeceğini ve tahliye yolunun açılacağını söylüyorlar. Fakat gerçek öyle değil. Bunu bir temenni değil durum tespiti olarak yazıyorum. Demirtaş, Kobani davasından 42 yıl hapis cezası aldı, artık bir hükümlü ve dosyası İstinaf’ta, Adalet Bakanlığı ise AİHM’in tutuklamaya dair hak ihlali kararına karşı itiraz hakkını kullanmış. Dolayısıyla şu aşamada tahliye ihtimali yok” ifadelerini kullandı.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilme ihtimali hakkında konuşan AK Partili Şamil Tayar, “Demirtaş, Kobani davasından 42 yıl hapis cezası aldı, artık bir hükümlü ve dosyası İstinaf’ta” dedi.

MALABADİ HABER - Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) 8 Ekim’de kesinleşmesi beklenen kararıyla Selahattin Demirtaş ve arkadaşlarının tahliyesi için son aşamaya gelindi. 9 yıldır Edirne Cezaevi’nde tutulan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Kobani davası kapsamında tutuklanan diğer siyasetçilerin serbest bırakılmasını sağlayacak karara iki gün kaldı.

Meclis’te çalışmalarına devam eden Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu ve çözüm sürecini hatırlatan avukatlar, 8 Ekim’de AİHM kararının kesinleşmesinin ardından hükümetin karara itiraz etmemesi durumunda Demirtaş’ın tahliye edeceğini bekliyor.

tayyar.jpg

‘Tahliye ihtimali yok’

Konuya ilişkin X hesabından paylaşımda bulunan AK Partili Şamil Tayar, “Selahattin Demirtaş’ın 8 Ekim’de tahliye edileceğine ilişkin iddialar var. İddia sahipleri, Adalet Bakanlığının hak ihlali kararı veren AİHM’e itiraz etmeyeceğini ve tahliye yolunun açılacağını söylüyorlar. Fakat gerçek öyle değil. Bunu bir temenni değil durum tespiti olarak yazıyorum. Demirtaş, Kobani davasından 42 yıl hapis cezası aldı, artık bir hükümlü ve dosyası İstinaf’ta, Adalet Bakanlığı ise AİHM’in tutuklamaya dair hak ihlali kararına karşı itiraz hakkını kullanmış. Dolayısıyla şu aşamada tahliye ihtimali yok” ifadelerini kullandı.

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.