Amedspor Süper Ligde: Kutlamalar başladı
Amedspor Süper Ligde: Kutlamalar başladı
TFF 1’inci Ligin son haftasında Amedspor Süper Lig vizesi için Iğdır FK’ye konuk oldu. Kritik karşılaşma büyük bir heyecana sahne oldu. Amedspor 3-3'lük skorla Süper Lige doğrudan çıktı.
Amedspor’un Süper Lig kaderini belirleyecek karşılaşma saat 16:00’da Iğdır Şehir Stadyumunda başladı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında fileler top ile buluşurken, tribünler ve dev ekranlardan bu önemli maçı izleyenler büyük bir heyecanla anbean mücadeleyi takip etti.
İlk yarıda zorlu mücadele
İlk yarı Amedspor futbolcularının baskısıyla başladı. Ancak Iğdır ekibi bulduğu ilk pozisyon ile Amedspor kalesinde ilk golü buldu. Iğdır FK 6’ıncı dakikada Fofana’nın golüyle 1-0 takımını öne geçirdi.
Bu golün ardından yeşil kırmızılı ekip baskısını artırarak 19’uncu dakikada beraberlik golünü bulmayı başardı. Hasan Ali Kaldırım, kendi sahasından taşıdığı topu rakip kalesine kadar götürerek takımına beraberlik golünü kazandırdı.
Iğdır’ın bulduğu ikinci gol ise faul gerekçesiyle VAR’da hakem tarafından izlendikten sonra iptal edildi.
Mehmet Yeşil’e ceza sahasında yapılan faul pozisyonunu VAR’dan izleyen hakem Ali Yılmaz penaltı kararı verdi.
Diagne, ilk yarının 45’inci dakikasında attığı penaltı golüyle takımını 2-1 öne geçirdi.
Iğdır ilk yarı uzatmalarının son dakikasında köşe vuruşundan kazandığı gol ile yeniden beraberliği yakaladı. İlk yarı 2-2 eşitlikle sona erdi.

İkin yarıda Dia Saba perdeyi açtı
Mücadelenin ikinci yarısına ilk devrenin aksine daha etkili bir oyunla başlayan Amedspor, golü erken buldu. Dakikalar 49’u gösterdiğinde sahneye çıkan Dia Saba, topu rakip filelerle buluşturarak takımını 3-2 öne geçirdi.

Iğdır oyuncuları sahadan çekilmek istedi
Golün ardından Amed kalecisi Erce Kardeşler’e tribünlerden atılan cisimler kısa süreli sakatlık geçirmesine neden oldu. Yaşanan olayın ardından Iğdır oyuncuları arasında da arbede çıktı ve sahadan ayrılmamaya çalıştılar. Ancak daha sonra hakemin de ısrarlarıyla oyun yeniden kaldığı yerden başladı.
Iğdır FK maçın 80’ninci dakikasında Atakan’ın golüyle skorda yeniden eşitliği sağladı.
Karşılaşma 3-3'lük skorla sona erdi ve Amedspor sonuçla Süper Lige yükseldi.
Amedspor aldığu bu sonuçla tarihinde ilk kez Süper Lige yükseldi. Pendikspor ile Erok maçı 1-1 berabere kalırken Erokspor Süper Lig şansını son playy off maçına bıraktı.
Diyarbakır HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
