Avukatlara yeni meslek: Diyarbakır’a 106 istihdam

Diyarbakır (MH) - MALABADİ HABER | 10.12.2025 - 10:50, Güncelleme: 10.12.2025 - 13:04 83 kez okundu.
 

Avukatlara yeni meslek: Diyarbakır’a 106 istihdam

Adalet Bakanlığı’nın duyurduğu 12. Yargı Paketi kapsamında kurulacak “noter yardımcılığı” sistemi, Diyarbakır’da hukuk fakültesi mezunlarına istihdam kapısı açacak. Kentteki 106 noter için birer noter yardımcısı görevlendirilmesi planlanıyor.
MALABADİ HABER - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un TBMM’de yaptığı bütçe sunumunda açıkladığı “noter yardımcılığı” modelinin Diyarbakır’da da somut bir istihdam fırsatına dönüşmesi bekleniyor. Kentte merkez ve ilçelerde faaliyet gösteren 106 noterliğin her birine bir noter yardımcısı atanması, adalet hizmetlerinde yeni dönemi başlatacak. Hukuk mezunları alınacak Noter yardımcılığı sistemiyle birlikte hukuk fakültesi mezunları, noterliklerde resmi görev üstlenecek. Bu yeni pozisyon, hem noterlik iş yükünü azaltmayı hem de yargı süreçlerinin hızlanmasını hedefliyor. Türkiye genelinde yaklaşık 2.500 kişinin istihdam edilmesi beklenen sistemde Diyarbakır, 106 kişilik paya sahip olacak. Diyarbakır’da iş yükü azalacak Yeni kadrolar sayesinde noterlerdeki yoğunlukların azalması, işlemlerin daha hızlı sonuçlanması ve vatandaş memnuniyetinin artması öngörülüyor. Elektronik tebligat ve dijitalleşme düzenlemeleriyle birleştiğinde, noterlik hizmetlerinde büyük bir verimlilik artışı bekleniyor. Hukukçular için yeni meslek kapısı 12. Yargı Paketi’nin resmileşmesiyle birlikte noter yardımcılığı, avukatlık ve diğer hukuk kariyerlerine alternatif bir meslek alanı yaratacak. Bu uygulama, hem genç hukukçular hem de adalet hizmetleri açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Adalet Bakanlığı’nın duyurduğu 12. Yargı Paketi kapsamında kurulacak “noter yardımcılığı” sistemi, Diyarbakır’da hukuk fakültesi mezunlarına istihdam kapısı açacak. Kentteki 106 noter için birer noter yardımcısı görevlendirilmesi planlanıyor.

MALABADİ HABER - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un TBMM’de yaptığı bütçe sunumunda açıkladığı “noter yardımcılığı” modelinin Diyarbakır’da da somut bir istihdam fırsatına dönüşmesi bekleniyor. Kentte merkez ve ilçelerde faaliyet gösteren 106 noterliğin her birine bir noter yardımcısı atanması, adalet hizmetlerinde yeni dönemi başlatacak.

2025/12/10/avukat.webp

Hukuk mezunları alınacak

Noter yardımcılığı sistemiyle birlikte hukuk fakültesi mezunları, noterliklerde resmi görev üstlenecek. Bu yeni pozisyon, hem noterlik iş yükünü azaltmayı hem de yargı süreçlerinin hızlanmasını hedefliyor. Türkiye genelinde yaklaşık 2.500 kişinin istihdam edilmesi beklenen sistemde Diyarbakır, 106 kişilik paya sahip olacak.

2025/12/10/avukatea.jpg

Diyarbakır’da iş yükü azalacak

Yeni kadrolar sayesinde noterlerdeki yoğunlukların azalması, işlemlerin daha hızlı sonuçlanması ve vatandaş memnuniyetinin artması öngörülüyor. Elektronik tebligat ve dijitalleşme düzenlemeleriyle birleştiğinde, noterlik hizmetlerinde büyük bir verimlilik artışı bekleniyor.

1212-001.jpg

Hukukçular için yeni meslek kapısı

12. Yargı Paketi’nin resmileşmesiyle birlikte noter yardımcılığı, avukatlık ve diğer hukuk kariyerlerine alternatif bir meslek alanı yaratacak. Bu uygulama, hem genç hukukçular hem de adalet hizmetleri açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.