DEM Partili vekilden DEDAŞ tepkisi

Dünya (H M) - Haber Merkezi | 02.07.2026 - 19:21, Güncelleme: 02.07.2026 - 19:23 20676 kez okundu.
 

DEM Partili vekilden DEDAŞ tepkisi

DEM Partili Milletvekili Dilan Kunt Ayan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Şanlıurfa'da yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösterdi.
MALABADİ HABER - DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Şanlıurfa'da uzun süredir yaşanan elektrik kesintilerini gündeme taşıdı. Ayan, seçim öncesinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ tarafından açıklanan enerji yatırımı vaatlerini hatırlatarak, Karacadağ Yenilenebilir Enerji Projesi ile Şanlıurfa'nın enerji üreten bir merkez haline getirileceğinin ifade edildiğini söyledi. 'Yıllardır elektriksizliğe ve susuzluğa mahkûm ediliyor' Aradan geçen sürede vaatlerin yerine getirilmediğini savunan Ayan, Şanlıurfa'nın merkezinde, ilçelerinde ve kırsal mahallelerinde elektrik kesintilerinin devam ettiğini belirtti. Elektrik kesintileri nedeniyle çiftçilerin sulama yapamadığını ve her yıl milyonlarca lira zarar ettiğini ifade eden Ayan, 45 dereceyi aşan sıcaklıklarda çocukların, yaşlıların ve hastaların saatlerce elektriksiz kaldığını söyledi. 'DEDAŞ'ın uygulamalarına son verilmeli' Ayan, "Urfalıların boş vaatlere karnı tok. Hak ettikleri, bedelini ödedikleri hizmeti, kesintisiz ve güvenli enerjiye ulaşmayı istiyor" dedi. Şanlıurfa'nın kaderinin Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ve kurumların insafına bırakılamayacağını belirten Ayan, elektrik kesintilerinin derhal sona erdirilmesini ve vatandaşları mağdur eden uygulamalara son verilmesini istedi.
DEM Partili Milletvekili Dilan Kunt Ayan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Şanlıurfa'da yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösterdi.

MALABADİ HABER - DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Şanlıurfa'da uzun süredir yaşanan elektrik kesintilerini gündeme taşıdı.

Ayan, seçim öncesinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ tarafından açıklanan enerji yatırımı vaatlerini hatırlatarak, Karacadağ Yenilenebilir Enerji Projesi ile Şanlıurfa'nın enerji üreten bir merkez haline getirileceğinin ifade edildiğini söyledi.

'Yıllardır elektriksizliğe ve susuzluğa mahkûm ediliyor'

Aradan geçen sürede vaatlerin yerine getirilmediğini savunan Ayan, Şanlıurfa'nın merkezinde, ilçelerinde ve kırsal mahallelerinde elektrik kesintilerinin devam ettiğini belirtti.

Elektrik kesintileri nedeniyle çiftçilerin sulama yapamadığını ve her yıl milyonlarca lira zarar ettiğini ifade eden Ayan, 45 dereceyi aşan sıcaklıklarda çocukların, yaşlıların ve hastaların saatlerce elektriksiz kaldığını söyledi.

'DEDAŞ'ın uygulamalarına son verilmeli'

Ayan, "Urfalıların boş vaatlere karnı tok. Hak ettikleri, bedelini ödedikleri hizmeti, kesintisiz ve güvenli enerjiye ulaşmayı istiyor" dedi.

Şanlıurfa'nın kaderinin Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ve kurumların insafına bırakılamayacağını belirten Ayan, elektrik kesintilerinin derhal sona erdirilmesini ve vatandaşları mağdur eden uygulamalara son verilmesini istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.