DEM vekilinden MSB’ye yanıt: SDG’ye terör örgütü demek provokasyondur

Siyaset (MH) - MALABADİ HABER | 03.10.2025 - 09:29, Güncelleme: 03.10.2025 - 09:29 2689 kez okundu.
 

DEM vekilinden MSB’ye yanıt: SDG’ye terör örgütü demek provokasyondur

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Milli Savunma Bakanlığının SDG’ye ‘terör örgütü’ demesine tepki gösterdi. Çandar, hükümete çağrıda bulundu.
MALABADİ HABER - DEM Parti İstanbul Milletvekili Cengiz Çandar, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada 1 Ekim 2025’in Türkiye için yeni bir dönemin başlangıcı olabileceğini ifade etti. Çandar, “Cumhurbaşkanı’nın üslubu ve Meclis açılışındaki görüntüler, barışçıl bir geleceğe dair umutları artırdı” dedi. SDG tartışması ve Kürt hassasiyeti Konuşmasında özellikle Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) yönelik değerlendirmelerde bulunan Çandar, “Kim SDG için ‘terör örgütü’ diyorsa, bilin ki Türkiye’deki sürece karşı provokasyon yapıyor demektir” ifadelerini kullandı. SDG’nin geçtiğimiz gün Irak-Suriye sınır kapısına Suriye bayrağı çektiğini hatırlatan Çandar, “Bu durumda SDG’nin bölücü olduğunu söyleyebilir misiniz?” diye sordu. ‘Güven tesis edilmezse süreç ilerlemez’ Çandar, Diyarbakır’daki temaslarına atıf yaparak, halkın çözüm sürecini desteklediğini ancak güven duymadığını söyledi. “Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı hâlâ cezaevindeyken bu süreç güven kazanamaz” diyen Çandar, hükümeti Anayasa’nın 90. maddesine uymaya ve siyasi tutukluları serbest bırakmaya çağırdı. Hükümete çağrı Çandar, “Sürecin selametini istiyorsanız; dilinizi değiştirin, Suriye’de diyaloga destek olun, Kürtlere hakaret eden söylemleri bırakın” dedi. Ayrıca “Eve Dönüş Yasası ve İnfaz Yasası’ndaki düzenlemeler bir an önce yapılmalı, Umut Hakkı uygulamaya geçmeli” diye konuştu.
DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Milli Savunma Bakanlığının SDG’ye ‘terör örgütü’ demesine tepki gösterdi. Çandar, hükümete çağrıda bulundu.

MALABADİ HABER - DEM Parti İstanbul Milletvekili Cengiz Çandar, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada 1 Ekim 2025’in Türkiye için yeni bir dönemin başlangıcı olabileceğini ifade etti. Çandar, “Cumhurbaşkanı’nın üslubu ve Meclis açılışındaki görüntüler, barışçıl bir geleceğe dair umutları artırdı” dedi.

SDG tartışması ve Kürt hassasiyeti

Konuşmasında özellikle Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) yönelik değerlendirmelerde bulunan Çandar, “Kim SDG için ‘terör örgütü’ diyorsa, bilin ki Türkiye’deki sürece karşı provokasyon yapıyor demektir” ifadelerini kullandı. SDG’nin geçtiğimiz gün Irak-Suriye sınır kapısına Suriye bayrağı çektiğini hatırlatan Çandar, “Bu durumda SDG’nin bölücü olduğunu söyleyebilir misiniz?” diye sordu.

cengiz-candar.jpeg

‘Güven tesis edilmezse süreç ilerlemez’

Çandar, Diyarbakır’daki temaslarına atıf yaparak, halkın çözüm sürecini desteklediğini ancak güven duymadığını söyledi. “Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı hâlâ cezaevindeyken bu süreç güven kazanamaz” diyen Çandar, hükümeti Anayasa’nın 90. maddesine uymaya ve siyasi tutukluları serbest bırakmaya çağırdı.

2025/08/15/komisyon4-1200x764.webp

Hükümete çağrı

Çandar, “Sürecin selametini istiyorsanız; dilinizi değiştirin, Suriye’de diyaloga destek olun, Kürtlere hakaret eden söylemleri bırakın” dedi. Ayrıca “Eve Dönüş Yasası ve İnfaz Yasası’ndaki düzenlemeler bir an önce yapılmalı, Umut Hakkı uygulamaya geçmeli” diye konuştu.

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.