Diyarbakır: Dağkapı’da adım atacak yer kalmadı

Diyarbakır (MH) - MALABADİ HABER | 18.03.2026 - 17:34, Güncelleme: 18.03.2026 - 17:34 9055 kez okundu.
 

Diyarbakır: Dağkapı’da adım atacak yer kalmadı

Ramazan Bayramı öncesi Diyarbakır’da çarşı pazar doldu taştı. Bayram alışverişine çıkanlar caddeleri doldururken, yoğunluk nedeniyle yürümek zorlaştı.
MALABADİ HABER - 30 gün süren Ramazan ayında sona gelindi. Yarın son oruçlar tutulacak, Cuma günü ise Ramazan Bayramı kutlanacak. Kutlamalar öncesi Diyarbakır’da çarşı Pazar hareketlendi. Alışverişin kalbinin attığı Sur ilçesi Dağkapı bölgesinde adım atacak yer kalmadı. Yoğunluk nedeniyle zaman zaman trafik tıkandı, park yeri bulmak güçleşti. Alışveriş yoğunluğu Şeker, bayramlık giysi ve misafire ikramlık almak için Sura’a akın edenler fiyatları görünce hayal kırıklığına uğradı. Sur pazarında şekerin kilosu 180 ile 200 TL arasında değişti. Giysilerde de fiyatlar dudak uçuklattı. İşportada satılan giysiler 400-500 TL’den alıcı buldu. ‘Pahalılık belimizi büktü’ Marketlerdeki pahalılıktan kaçarak Sur’a gelenler burada da umduğunu bulamadı. Amida Haber’in mikrofon uzattığı Diyarbakırlılar, önceden 3-5 kilo aldıkları şekeri, şimdi bir kilo aldıklarını söyledi. Çocuklarına bayramlık giysi almakta zorlandıklarını belirterek, “Pahalılık belimizi büktü, şeker alsak, ikramlık alamıyoruz. Onu alsak giysi alamıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Ramazan Bayramı öncesi Diyarbakır’da çarşı pazar doldu taştı. Bayram alışverişine çıkanlar caddeleri doldururken, yoğunluk nedeniyle yürümek zorlaştı.

MALABADİ HABER - 30 gün süren Ramazan ayında sona gelindi. Yarın son oruçlar tutulacak, Cuma günü ise Ramazan Bayramı kutlanacak.

yangin-3.jpg

Kutlamalar öncesi Diyarbakır’da çarşı Pazar hareketlendi. Alışverişin kalbinin attığı Sur ilçesi Dağkapı bölgesinde adım atacak yer kalmadı. Yoğunluk nedeniyle zaman zaman trafik tıkandı, park yeri bulmak güçleşti.

Alışveriş yoğunluğu

Şeker, bayramlık giysi ve misafire ikramlık almak için Sura’a akın edenler fiyatları görünce hayal kırıklığına uğradı. Sur pazarında şekerin kilosu 180 ile 200 TL arasında değişti. Giysilerde de fiyatlar dudak uçuklattı. İşportada satılan giysiler 400-500 TL’den alıcı buldu.

yangin-4.png

‘Pahalılık belimizi büktü’

Marketlerdeki pahalılıktan kaçarak Sur’a gelenler burada da umduğunu bulamadı. Amida Haber’in mikrofon uzattığı Diyarbakırlılar, önceden 3-5 kilo aldıkları şekeri, şimdi bir kilo aldıklarını söyledi. Çocuklarına bayramlık giysi almakta zorlandıklarını belirterek, “Pahalılık belimizi büktü, şeker alsak, ikramlık alamıyoruz. Onu alsak giysi alamıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.