Diyarbakır On Gözlü Köprü’de “Fırtına kız” çekimi
Diyarbakır On Gözlü Köprü’de “Fırtına kız” çekimi
Cihangir Ceyhan ile Eylül Ersöz’ün başrolleri paylaştığı "Fırtına Kız" film çekimleri, tarihi On Gözlü Köprü’de devam etti.
FARQİN NEWS - Diyarbakır, bu yaz bir film setine ev sahipliği yapıyor. Yönetmenliğini Hasan Doğan’ın, senaristliğini Esen Ali Bilen’in üstlendiği “Fırtına Kız” filminin çekimleri 4 Ağustos’ta Sur ilçesinde başladı. Başrollerde Cihangir Ceyhan (İsmail), Eylül Ersöz (Zeynep) ve Burcu Kara (Havva) yer alıyor. Oyuncu kadrosunda ayrıca Kemal Uçar, Can Bartu Arslan, Nebil Sayın ve birçok isim bulunuyor. Filmin hikâyesi, geleneksel törelere meydan okuyan ve futbolcu olma hayaliyle yola çıkan genç bir kız olan Zeynep’in mücadelesini konu alıyor. Diyarbakır’ın tarihi dokusu ise filmin adeta bir karakteri gibi öne çıkıyor.
ÇEKİMLER, ON GÖZLÜ KÖPRÜ’DE DEVAM ETTİ
Bugünkü çekimler, kentin simge yapılarından biri olan ve Dicle Nehri üzerinde 1065 yılında Mervaniler tarafından inşa edilen On Gözlü Köprü’de başladı. Sıcakta yürütülen çekimler, hem tarihi köprünün ihtişamını hem de Dicle’nin büyüleyici manzarasını beyazperdeye taşıdı. Yetkililerden alınan bilgiye göre bugün Eylül Ersöz ve Kemal Uçar’ın sahne çekimleri olurken yarın ise Seyrantepe Spor Tesisleri’nde Cihangir Ceyhan’ın da eşlik edeceği belirtildi.
Diyarbakır HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.