Diyarbakır’da 23 bin konut açığı var: Kiralar tavan

Diyarbakır 05.09.2023 - 09:37, Güncelleme: 05.09.2023 - 09:37 1495+ kez okundu.
 

Diyarbakır’da 23 bin konut açığı var: Kiralar tavan

Diyarbakır’da kiralar memur maaşını geçti. DİMDER Başkanı Aziz Elaldı, kentte 23 bin konut açığı olduğunu belirterek, kira artışlarının temel nedeninin bu açık olduğunu dile getirdi.
Maraş merkezli depremden etkilenen Diyarbakır’da binlerce konut ağır hasarlı olduğu için oturulamaz duruma geldi. Depremde evsiz kalan binlerce kişi, yakınlarının yanına ya da konteynır kente yerleşti. Okulların açılması ile köylerden geri dönüşler başladı. Ancak Diyarbakır’da kiralık konut bulmak nerede ise imkansız hale geldi. Memur şartı Kiralık olarak ilana sunulanların kiraları da 15 bin liradan başlar duruma geldi. 15 bin-25 bin bandındaki evlerden kiralamak isteyenleri bekleyen ilk şart ise memur olabilmek. TOKİ, depremde meydana gelen konut açığını kapatabilmek için, Oğlaklı Mahallesi’nde 6 bin 40 konuttan oluşan proje hazırladı. Projede inşa çalışmaları sürüyor, ancak teslimat ile ilgili henüz net bir tarih yok. ‘23 bin konut açığı var’ Konu ile ilgili Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Müteahhitler Derneği Başkanı Aziz Elaldı, Ekim ayına kadar 7 bin konutun bitmesini beklediklerini belirterek, “Diyarbakır’da şuan 30 bin konut açığı var. 7 bin konutun bitmesi ile bu 23 bine düşecek ve artarak devam edecek” dedi. Elaldı, konut açığından dolayı kiraların sürekli yükseldiğini ifade etti. ‘İflaslar yaşanır’ Bankaların ev almak isteyenlere kredi vermemesi, maliyetlerin yükselmesi nedeniyle Diyarbakır’da inşaat sektörünün durduğunu belirten Elaldı, “Böyle devam ederse, iflaslar yaşanır. Konut sektöründe kredilerin verilmemesinden dolayı, sektör durma noktasına geldi. Diyarbakır’da yeni başlayan bir inşaat yok, başlamasının da imkanı yok. Çünkü maliyetler yüksek, kredi verilmediği için satış yok” diye konuştu.
Diyarbakır’da kiralar memur maaşını geçti. DİMDER Başkanı Aziz Elaldı, kentte 23 bin konut açığı olduğunu belirterek, kira artışlarının temel nedeninin bu açık olduğunu dile getirdi.

Maraş merkezli depremden etkilenen Diyarbakır’da binlerce konut ağır hasarlı olduğu için oturulamaz duruma geldi. Depremde evsiz kalan binlerce kişi, yakınlarının yanına ya da konteynır kente yerleşti. Okulların açılması ile köylerden geri dönüşler başladı. Ancak Diyarbakır’da kiralık konut bulmak nerede ise imkansız hale geldi.

Memur şartı

Kiralık olarak ilana sunulanların kiraları da 15 bin liradan başlar duruma geldi. 15 bin-25 bin bandındaki evlerden kiralamak isteyenleri bekleyen ilk şart ise memur olabilmek. TOKİ, depremde meydana gelen konut açığını kapatabilmek için, Oğlaklı Mahallesi’nde 6 bin 40 konuttan oluşan proje hazırladı. Projede inşa çalışmaları sürüyor, ancak teslimat ile ilgili henüz net bir tarih yok.

aziz-elaldi.jpg

‘23 bin konut açığı var’

Konu ile ilgili Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Müteahhitler Derneği Başkanı Aziz Elaldı, Ekim ayına kadar 7 bin konutun bitmesini beklediklerini belirterek, “Diyarbakır’da şuan 30 bin konut açığı var. 7 bin konutun bitmesi ile bu 23 bine düşecek ve artarak devam edecek” dedi. Elaldı, konut açığından dolayı kiraların sürekli yükseldiğini ifade etti.

‘İflaslar yaşanır’

Bankaların ev almak isteyenlere kredi vermemesi, maliyetlerin yükselmesi nedeniyle Diyarbakır’da inşaat sektörünün durduğunu belirten Elaldı, “Böyle devam ederse, iflaslar yaşanır. Konut sektöründe kredilerin verilmemesinden dolayı, sektör durma noktasına geldi. Diyarbakır’da yeni başlayan bir inşaat yok, başlamasının da imkanı yok. Çünkü maliyetler yüksek, kredi verilmediği için satış yok” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.