Diyarbakır’da iftar saat 18.08’de: Çadırlar hazır

Diyarbakır (H M) - Haber Merkezi | 19.02.2026 - 14:32, Güncelleme: 19.02.2026 - 14:32 500 kez okundu.
 

Diyarbakır’da iftar saat 18.08’de: Çadırlar hazır

Diyarbakır’da belediyeler 5 ayrı noktada iftar çadırı kurdu. Kızılay ise 2 bin 635 kişiye iftar yemeği dağıtacak.
MALABADİ HABER – Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, sahura kalkıldı, bu akşam ilk iftarı açılacak. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, dayanışma ve paylaşma geleneğini sürdürmek amacıyla 4 farklı noktada Ramazan çadırı kurdu. Dağkapı Meydanı, Koşuyolu Parkı, Ben û Sen Parkı ve Bağlar Tandır Evi’nde kurulan çadırlarda Ramazan ayı boyunca her gün toplam 6 bin 500 kişiye iftar yemeği verilecek. Eğitim Araştırma Hastanesi’ne farklı kurumlar açacak Geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından Eğitim Araştırma Hastanesi’nde kurulan Ramazan çadırı, bu yıl Kızılay’ın yemek dağıtmasında kaynaklı Koşuyolu Parkı’na alındı. Rojava Parkı’nda bin kişilik iftar yemeği Öte yandan Kayapınar Belediyesi de Rojava Parkı’nda kurduğu çadırda günlük bin kişilik iftar yemeği verecek. Kızılay’dan 2 bin 635 kişi iftar yemeği Kızılay, Gaziyaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde 300 kişiye, Kadın Hastalıkları Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi’nde 300 kişiye, Dicle Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’nde 300 kişiye, İskender Paşa Camii’nde 500 kişiye, Rahmeti Rahman Camii’nde 400 kişiye ve Peyas Camii’nde 250 kişiye iftar yemeği dağıtımı yapılacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yataklı ve evde bakım gören 250 kişiye, Sur Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ise 135 ihtiyaç sahibine sefer taslarıyla evlerinde iftar ulaştırılacak. 200 personele de iftar yemeği Bunun yanı sıra Kulp ilçesi Çağlayan Mahallesi’nde 8 Şubat’ta evinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan 84 yaşındaki zihinsel engelli Salih Ertaş için yürütülen arama kurtarma çalışmalarına katılan 200 AFAD ve jandarma personeline de iftar yemeği verilecek. Dicle Üniversitesi’nde de bir vakfın, öğrenciler için çadır kuracağı öğrenildi.
Diyarbakır’da belediyeler 5 ayrı noktada iftar çadırı kurdu. Kızılay ise 2 bin 635 kişiye iftar yemeği dağıtacak.

MALABADİ HABER – Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, sahura kalkıldı, bu akşam ilk iftarı açılacak. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, dayanışma ve paylaşma geleneğini sürdürmek amacıyla 4 farklı noktada Ramazan çadırı kurdu. Dağkapı Meydanı, Koşuyolu Parkı, Ben û Sen Parkı ve Bağlar Tandır Evi’nde kurulan çadırlarda Ramazan ayı boyunca her gün toplam 6 bin 500 kişiye iftar yemeği verilecek.

ramazan-cadiri-1-001.png

Eğitim Araştırma Hastanesi’ne farklı kurumlar açacak

Geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından Eğitim Araştırma Hastanesi’nde kurulan Ramazan çadırı, bu yıl Kızılay’ın yemek dağıtmasında kaynaklı Koşuyolu Parkı’na alındı.

ramazan-cadiri-2.png

Rojava Parkı’nda bin kişilik iftar yemeği

Öte yandan Kayapınar Belediyesi de Rojava Parkı’nda kurduğu çadırda günlük bin kişilik iftar yemeği verecek.

ramazan-cadiri-4.png

Kızılay’dan 2 bin 635 kişi iftar yemeği

Kızılay, Gaziyaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde 300 kişiye, Kadın Hastalıkları Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi’nde 300 kişiye, Dicle Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’nde 300 kişiye, İskender Paşa Camii’nde 500 kişiye, Rahmeti Rahman Camii’nde 400 kişiye ve Peyas Camii’nde 250 kişiye iftar yemeği dağıtımı yapılacak.

ramazan-cadiri-3.png

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yataklı ve evde bakım gören 250 kişiye, Sur Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ise 135 ihtiyaç sahibine sefer taslarıyla evlerinde iftar ulaştırılacak.

kayip-yasli.png

200 personele de iftar yemeği

Bunun yanı sıra Kulp ilçesi Çağlayan Mahallesi’nde 8 Şubat’ta evinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan 84 yaşındaki zihinsel engelli Salih Ertaş için yürütülen arama kurtarma çalışmalarına katılan 200 AFAD ve jandarma personeline de iftar yemeği verilecek.

Dicle Üniversitesi’nde de bir vakfın, öğrenciler için çadır kuracağı öğrenildi.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.