Diyarbakır’da kaçak peynir imalathanesi mühürlendi

Diyarbakır (MH) - MALABADİ HABER | 22.04.2026 - 17:13, Güncelleme: 22.04.2026 - 17:13 239 kez okundu.
 

Diyarbakır’da kaçak peynir imalathanesi mühürlendi

Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri, hijyen kurallarını hiçe sayarak üretim yapan ve ruhsatsız olduğu tespit edilen bir peynir imalathanesini mühürledi.
MALABADİ HABER - Bağlar ilçesinde halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerini sürdüren Bağlar Belediyesi Zabıta ekipleri, gelen ihbarlar üzerine harekete geçti. Kırkkoyun Mahallesi Tahtereş Mezrasında faaliyet gösteren bir imalathanenin, tamamen kayıt dışı ve "merdiven altı" tabir edilen yöntemlerle üretim yaptığı saptandı. HİJYEN KURALLARI HİÇE SAYILDI İmalathanenin sadece ruhsatsız olmakla kalmayıp, aynı zamanda toplum sağlığını ve çevreyi ciddi şekilde tehdit eden koşullarda üretim yaptığı belirlendi. Hijyen standartlarının tamamen göz ardı edildiği tespit edilen imalathanede, üretim durduruldu. MÜHÜRLENDİ VE PARA CEZASI UYGULANDI Söz konusu işletme mühürlenerek faaliyetine son verildi. İşletme sahiplerine ilgili kanunlar çerçevesinde para cezası uygulandı. Bağlar Belediyesi, halkın güvenilir gıdaya ulaşması için bu tür denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini bildirdi. BÜLTEN
Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri, hijyen kurallarını hiçe sayarak üretim yapan ve ruhsatsız olduğu tespit edilen bir peynir imalathanesini mühürledi.

MALABADİ HABER - Bağlar ilçesinde halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerini sürdüren Bağlar Belediyesi Zabıta ekipleri, gelen ihbarlar üzerine harekete geçti. Kırkkoyun Mahallesi Tahtereş Mezrasında faaliyet gösteren bir imalathanenin, tamamen kayıt dışı ve "merdiven altı" tabir edilen yöntemlerle üretim yaptığı saptandı.

HİJYEN KURALLARI HİÇE SAYILDI

İmalathanenin sadece ruhsatsız olmakla kalmayıp, aynı zamanda toplum sağlığını ve çevreyi ciddi şekilde tehdit eden koşullarda üretim yaptığı belirlendi. Hijyen standartlarının tamamen göz ardı edildiği tespit edilen imalathanede, üretim durduruldu.

Diyarbakır’da Kaçak Peynir Imalathanesi Mühürlendi

MÜHÜRLENDİ VE PARA CEZASI UYGULANDI

Söz konusu işletme mühürlenerek faaliyetine son verildi. İşletme sahiplerine ilgili kanunlar çerçevesinde para cezası uygulandı.

Bağlar Belediyesi, halkın güvenilir gıdaya ulaşması için bu tür denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini bildirdi. BÜLTEN

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.