Diyarbakır’da skandal: 200 yıllık tarihi köprüyü havaya uçurdular

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 17.01.2024 - 00:04, Güncelleme: 17.01.2024 - 12:44 2227+ kez okundu.
 

Diyarbakır’da skandal: 200 yıllık tarihi köprüyü havaya uçurdular

Diyarbakır Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün viyadük yapımında kullandığı dinamit 200 yıllık tarihi köprüyü havaya uçurdu. Zarar gören köprü trafiğe kapatıldı.
Diyarbakır Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü'nün viyadük yapım işinde skandal bir olay yaşandı. Edinilen bilgilere göre, Karayolları Bölge Müdürlüğü Kulp ilçesine bağlı kırsal Taşköprü Mahallesi yakınında Silvan, Hazro ve Lice ilçelerini Kulp ilçesinden Muş’a bağlayacak olan 700 metrelik viyadük yapımı için çalışma başlattı. Ulaşıma kapatıldı Viyadük çalışması kapsamında yüklenici firma dinamit kullandı. Kullanılan dinamit 2’inci Abdülhamit döneminde yapılan ve yaklaşık 200 yıllık bir geçmişi bulunan tarihi Taşköprü’nün bir bölümüne zarar verdi. Tarihi köprünün zarar görmesi ile jandarma bölgede önlem aldı ve köprüyü ulaşıma kapattı. Mahalle muhtarı: Tarihi köprümüz hasar gördü Karayollarının skandal çalışmasına tepki gösteren Taşköprü Mahalle Muhtarı Kazım Aydın, “Köprünün bir kısmı viyadük çalışması için dinamit patlatılması sonucu hasar gördü. Köprümüz hasar gördüğü için ulaşıma kapatıldı. Yetkililer, 2-3 gün içinde çalışmalara başlayarak köprünün onarılacağını söyledi. Geçtiğimiz aylarda da köyümde birkaç ev bu şekilde dinamit patlatılması sonucu zarar gördüğü için vatandaşlarımız mağdur edildiklerini belirterek dilekçe verip şikayetçi oldular” ifadelerini kullandı.
Diyarbakır Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün viyadük yapımında kullandığı dinamit 200 yıllık tarihi köprüyü havaya uçurdu. Zarar gören köprü trafiğe kapatıldı.

Diyarbakır Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü'nün viyadük yapım işinde skandal bir olay yaşandı. Edinilen bilgilere göre, Karayolları Bölge Müdürlüğü Kulp ilçesine bağlı kırsal Taşköprü Mahallesi yakınında Silvan, Hazro ve Lice ilçelerini Kulp ilçesinden Muş’a bağlayacak olan 700 metrelik viyadük yapımı için çalışma başlattı.

Ulaşıma kapatıldı

taskopru-3.jpg

Viyadük çalışması kapsamında yüklenici firma dinamit kullandı. Kullanılan dinamit 2’inci Abdülhamit döneminde yapılan ve yaklaşık 200 yıllık bir geçmişi bulunan tarihi Taşköprü’nün bir bölümüne zarar verdi. Tarihi köprünün zarar görmesi ile jandarma bölgede önlem aldı ve köprüyü ulaşıma kapattı.

Mahalle muhtarı: Tarihi köprümüz hasar gördü

taskopru-1.jpg

Karayollarının skandal çalışmasına tepki gösteren Taşköprü Mahalle Muhtarı Kazım Aydın, “Köprünün bir kısmı viyadük çalışması için dinamit patlatılması sonucu hasar gördü. Köprümüz hasar gördüğü için ulaşıma kapatıldı. Yetkililer, 2-3 gün içinde çalışmalara başlayarak köprünün onarılacağını söyledi. Geçtiğimiz aylarda da köyümde birkaç ev bu şekilde dinamit patlatılması sonucu zarar gördüğü için vatandaşlarımız mağdur edildiklerini belirterek dilekçe verip şikayetçi oldular” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’ın Tarihini Dinamitlediler2

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.