Felat Bozarslan’dan Akit yazarına Dia Saba tepkisi: “Diyarbakır’ın evladıdır”

Diyarbakır (MH) - MALABADİ HABER | 24.09.2026 - 12:20, Güncelleme: 24.09.2026 - 12:24 358 kez okundu.
 

Felat Bozarslan’dan Akit yazarına Dia Saba tepkisi: “Diyarbakır’ın evladıdır”

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Felat Bozarslan, Amedspor futbolcusu Dia Saba’nın kimliği üzerinden yapılan eleştirilere sert tepki gösterdi. Bozarslan, Saba’nın Müslüman Arap bir ailenin evladı olduğunu belirterek, “Dili, dini, ırkı, kimliği bizi hiç ilgilendirmiyor” dedi.
Haber: İhsan YILMAZ MALABADİ HABER – Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Felat Bozarslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Dia Saba’ya yönelik eleştirilerde bulunan Akit yazarına tepki gösterdi. Saba’nın Müslüman Arap bir ailenin evladı olduğunu vurgulayan Bozarslan, futbolcunun bu sebeple  dışlandığını da belirtti. Bozarslan, eleştirilerin Amedspor’a yönelik tutumla bağlantılı olduğunu savunarak, “Ancak mesele Amedspor olunca nereden saldıracağınızı şaşırıyorsunuz. Siz saldırdıkça biz büyüyeceğiz. Artık bu ligde Amedspor var ve siz de buna alışacaksınız” ifadelerini kullandı. Akit yazarına gazetecilik çağrısında da bulunan Bozarslan, Amedspor’un başarısının tarafsız biçimde anlatılmasını istedi. Dia Saba’nın Diyarbakır’da gördüğü sahiplenmeye dikkat çeken Bozarslan, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Dia Saba’nın dili, dini, ırkı, kimliği bizi hiç ilgilendirmiyor. Arap da olsa Musevi de olsa Müslüman da olsa o bizim canımızdır ve Diyarbakır’ın evladıdır.”  
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Felat Bozarslan, Amedspor futbolcusu Dia Saba’nın kimliği üzerinden yapılan eleştirilere sert tepki gösterdi. Bozarslan, Saba’nın Müslüman Arap bir ailenin evladı olduğunu belirterek, “Dili, dini, ırkı, kimliği bizi hiç ilgilendirmiyor” dedi.

Haber: İhsan YILMAZ

MALABADİ HABER – Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Felat Bozarslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Dia Saba’ya yönelik eleştirilerde bulunan Akit yazarına tepki gösterdi.

Saba’nın Müslüman Arap bir ailenin evladı olduğunu vurgulayan Bozarslan, futbolcunun bu sebeple  dışlandığını da belirtti. Bozarslan, eleştirilerin Amedspor’a yönelik tutumla bağlantılı olduğunu savunarak, “Ancak mesele Amedspor olunca nereden saldıracağınızı şaşırıyorsunuz. Siz saldırdıkça biz büyüyeceğiz. Artık bu ligde Amedspor var ve siz de buna alışacaksınız” ifadelerini kullandı.

Akit yazarına gazetecilik çağrısında da bulunan Bozarslan, Amedspor’un başarısının tarafsız biçimde anlatılmasını istedi. Dia Saba’nın Diyarbakır’da gördüğü sahiplenmeye dikkat çeken Bozarslan, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Dia Saba’nın dili, dini, ırkı, kimliği bizi hiç ilgilendirmiyor. Arap da olsa Musevi de olsa Müslüman da olsa o bizim canımızdır ve Diyarbakır’ın evladıdır.”

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.