Modern Köprü Sözü Menfezle Sınırlı Kaldı

Silvan (MH) - MALABADİ HABER | 24.07.2026 - 14:34, Güncelleme: 24.07.2026 - 14:34 522 kez okundu.
 

Modern Köprü Sözü Menfezle Sınırlı Kaldı

Silvan’da mart ayında kuvvetli yağışlar nedeniyle çöken ve Kale ile Bahçelievler mahallelerini birbirine bağlayan köprünün yerine modern bir köprü yapılacağı açıklanmıştı. Ancak bölgede modern köprü yerine yeniden menfez köprü yapılması vatandaşların tepkisine neden oldu.
Haber: İhsan YILMAZ MALABADİ HABER - Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, Mart 2026’da etkili olan kuvvetli yağışlar nedeniyle Kale ile Bahçelievler mahallelerini birbirine bağlayan menfez köprü çöktü. Çökme sonrasında bölgede geçici onarım çalışması başlatıldı ve mart ayının sonunda yapılan geçici geçiş noktası ulaşıma açıldı. Belediye yetkilileri, geçici çalışmanın ardından bölgeye daha güvenli ve modern bir köprü yapılacağını ifade etmişti. Aradan geçen süreye rağmen vaat edilen modern köprü yerine yeniden menfez köprü yapılması dikkat çekti. Bölge sakinleri, iki mahalle arasındaki ulaşım açısından büyük önem taşıyan geçiş noktasında kalıcı, güvenli ve çağdaş bir köprü yapılmasını istedi. Vatandaşlar, kuvvetli yağışlarda benzer bir sorunun yeniden yaşanmaması için yapılan çalışmanın teknik yeterliliğinin açıklanmasını ve köprünün güvenliği konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesini talep etti.
Silvan’da mart ayında kuvvetli yağışlar nedeniyle çöken ve Kale ile Bahçelievler mahallelerini birbirine bağlayan köprünün yerine modern bir köprü yapılacağı açıklanmıştı. Ancak bölgede modern köprü yerine yeniden menfez köprü yapılması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Haber: İhsan YILMAZ

MALABADİ HABER - Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, Mart 2026’da etkili olan kuvvetli yağışlar nedeniyle Kale ile Bahçelievler mahallelerini birbirine bağlayan menfez köprü çöktü.

Çökme sonrasında bölgede geçici onarım çalışması başlatıldı ve mart ayının sonunda yapılan geçici geçiş noktası ulaşıma açıldı. Belediye yetkilileri, geçici çalışmanın ardından bölgeye daha güvenli ve modern bir köprü yapılacağını ifade etmişti.

Aradan geçen süreye rağmen vaat edilen modern köprü yerine yeniden menfez köprü yapılması dikkat çekti. Bölge sakinleri, iki mahalle arasındaki ulaşım açısından büyük önem taşıyan geçiş noktasında kalıcı, güvenli ve çağdaş bir köprü yapılmasını istedi.

Vatandaşlar, kuvvetli yağışlarda benzer bir sorunun yeniden yaşanmaması için yapılan çalışmanın teknik yeterliliğinin açıklanmasını ve köprünün güvenliği konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesini talep etti.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.