Partiler Meclis’e çözüm raporu sunacak
Partiler Meclis’e çözüm raporu sunacak
Meclis’te kurulan çözüm komisyonu, 4 Aralık’taki son toplantısının ardından dinleme aşamasını tamamladı. Komisyonun kapsamlı bir rapor hazırlaması beklenirken, partilerin Meclis Başkanlığına Kürt meselesi ve çözüme yönelik rapor sunacağı bildirildi.
MALABADİ HABER - Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu çalışmaları kapsamında partilerin Kürt meselesinin çözümüne dair hazırladıkları raporlar Meclis Başkanlığı’na sunulacak. MA’nın haberine göre, DEM Parti gün içinde raporunu teslim edecek.

Çalışmalarında sona yaklaşan komisyon, son olarak 4 Aralık’ta toplanarak Abdullah Öcalan ile İmralı’da yapılan görüşmenin detaylarını üyelere aktardı. Bu şekilde komisyonun dinleme aşaması tamamlandı.

DEM Parti bugün teslim ediyor
Komisyonda yer alan siyasi partilerin de Kürt meselesinin çözümüne dair hazırladıkları raporlarını Meclis Genel Sekreterliği’ne teslim edeceği bildirildi. Edinilen bilgilere göre Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) raporunu tamamladı ve bugün Meclis Başkanlığı’na teslim edecek.
Raporun, DEM Parti Komisyon Koordinatörü Gülistan Kılıç Koçyiğit tarafından teslim edileceği öğrenildi.
Yine komisyona üye veren diğer partilerin de gün içinde raporlarını Meclis Genel Sekreterliği'ne teslim etmesi gerektiği belirtiliyor. Farklı bir durum yaşanmazsa, raporunu henüz teslim etmeyen diğer partiler de gün içerisinde raporlarını sunacak.

AK Parti, CHP ve MHP’nin raporları hazır
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, komisyonun son toplantısında yaklaşık 17 sayfalık bir rapor hazırladıklarının bilgisini vermişti. AK Parti’li Mustafa Şen ise, “Siyasi tutum belgesi” olarak tanımladıkları raporlarının 50 sayfa olduğunu aktarmıştı. Aynı zamanda MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ise 116 sayfalık bir rapor hazırladıklarını paylaşmıştı.
Ankara HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
