Pezeşkiyan’dan 'komşu ülkeler' açıklaması: Kardeşiz ancak karşılık veririz
Pezeşkiyan’dan 'komşu ülkeler' açıklaması: Kardeşiz ancak karşılık veririz
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, komşu ülkeleri kardeşleri olarak gördüklerini ancak herhangi bir ülkeden İran'a saldırı gelmesi durumunda karşılık vermek zorunda kalacaklarını söyledi.
MALABADİ HABER - Yarı resmi Tesnim Haber Ajansına göre, sağlık merkezlerinden birini ziyaret eden İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, dün komşu ülkelerle ilgili yaptığı ve "Saldırıya uğrayan komşu ülkelerden özür diliyorum" şeklindeki açıklamaların yanlış yorumlandığını ifade ederek şunları söyledi:

“Düşmanlar, İran ile komşu ülkeler arasında bir ayrılık yaratmak istiyorlar. Komşu ülkelerle kardeşiz ve ilişkilerimizin iyi olmasını istiyoruz ancak herhangi bir ülkeyi kullanmak ve topraklarımıza saldırmak isterlerse onlara karşılık vereceğiz.

Daha önce de defalarca söylendiği gibi ve liderliğe göre, komşu ülkelerle kardeşiz ve ilişkilerimiz iyi olmalı. Herhangi bir ülkeden saldırı ve topraklarımızı ihlal etmek isterlerse, bu saldırıya karşılık vermek zorundayız ve bu karşılık, o ülkeyle bir anlaşmazlığımız olduğu veya oradaki insanları rahatsız etmek istediğimiz anlamına gelmez.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


