Silah bırakan PKK’liler için yeni mekanizma kurulacak
Silah bırakan PKK’liler için yeni mekanizma kurulacak
MİT Başkanı İbrahim Kalın, süreç kapsamında silah bırakan PKK'lıların teslim alınması ve dönüş süreçlerine ilişkin teknik hazırlıkların başladığını duyurdu.
MİT Başkanı İbrahim Kalın, AK Parti yönetimine kapsamlı bir sunum gerçekleştirerek yeni çözüm süreci hazırlıklarını paylaştı. Sunumda, silah bırakan örgüt üyelerinin nasıl teslim alınacağı, silahların akıbeti ve Türkiye'ye dönüşlerde uygulanacak hukuki prosedürler detaylandırıldı. Türkiye Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre, AK Parti yönetimi yasal düzenleme yapılmadan önce silah bırakma eyleminin fiilen teyit edilmesi gerektiği görüşünü koruyor. Bu kapsamda, Türkiye’ye dönmek isteyenlerin güvenlik bürokrasisi tarafından kurulacak özel bir yapıdan geçirilmesi planlanıyor.

Doğrulama ve teyit mekanizması kurulacak
Hazırlanan plana göre, çerçeve yasa sonrası Türkiye'ye gelmek isteyen örgüt üyeleri, güvenlik bürokrasisinin oluşturacağı "doğrulama ve teyit mekanizması"ndan geçirilecek. Dönüş sürecindeki yetkinin tamamen bu mekanizmada olması ve kişilerin bu sistem üzerinden kontrol edilerek kabul edilmesi öngörülüyor.
Ankara HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

