SİLVAN’A YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLER: VATANDAŞLARDAN BELEDİYEYE TEPKİ!
SİLVAN’A YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLER: VATANDAŞLARDAN BELEDİYEYE TEPKİ!
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, Gazi Caddesi ile Azizoğlu Caddesi’nin kesiştiği noktada, tıkanan su giderinin açılmasının ardından bozulan kaldırımın günlerdir onarılmaması vatandaşların tepkisine neden oldu. Kaldırımın molozlarla kapatılarak kırık dökük halde bırakıldığını belirten vatandaşlar, Silvan Belediyesini göreve çağırdı.
Haber: M.Romedi YILMAZ
MALABADİ HABER – Silvan ilçe merkezinin en işlek noktalarından biri olan Gazi Caddesi ile Azizoğlu Caddesi kavşağında ortaya çıkan görüntüler, vatandaşların tepkisini çekiyor.
Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde bölgede bulunan bir işyerinin su giderinin tıkanması üzerine vatandaşlar kendi imkânlarıyla müdahale ederek gideri açtı. Durumun belediye ekiplerine bildirilmesine rağmen, çalışma yapılan kaldırımın onarılmadığı ve üzerinin molozlarla kapatılarak bırakıldığı öne sürüldü.

“Günlerdir bu kaldırım bu halde!”
Kaldırımın günlerdir onarılmadığını belirten çevre sakinleri, özellikle yayaların geçiş sırasında büyük zorluk yaşadığını ifade etti.
Duruma tepki gösteren bir vatandaş, şunları söyledi:
“Günlerdir burası böyle. Kaldırımda yürümekte zorlanıyoruz. Burası Silvan’ın çarşı merkezi. Bu görüntüler ilçemize hiç yakışmıyor. Belediyeye haber verilmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı. Bu kadar duyarsızlık olmaz. İnsanların rahatça yürüyebilmesi için kaldırımın bir an önce onarılmasını istiyoruz.”

“Bebek arabasıyla geçmek neredeyse imkânsız!”
Kaldırımın bozuk olmasının özellikle çocuklu aileleri, yaşlıları ve engelli vatandaşları olumsuz etkilediğini belirten bir kadın ise belediyeye tepki gösterdi.
Kadın vatandaş, “Bebek arabasıyla kaldırımda yürümek neredeyse imkânsız hale geldi. Silvan’da zaten birçok yerde kaldırımlar sorunlu. Şimdi bir de çarşının ortasında böyle kırık dökük görüntülerle karşılaşıyoruz. Hiçbir yetkili, hiçbir belediye çalışanı bunları görmüyor mu? İlçenin merkezinde bu görüntüler gerçekten utanç verici. İnsanların güvenliğini tehlikeye atan bu duruma acilen müdahale edilmesi gerekiyor.” dedi.

Vatandaşlardan Silvan Belediyesine çağrı
İlçe merkezindeki bozuk kaldırımın hem yaya güvenliğini tehdit ettiğini hem de kent estetiğini olumsuz etkilediğini belirten vatandaşlar, sorunun daha fazla geciktirilmeden çözülmesini istedi.
Vatandaşlar, Silvan Belediyesinin yalnızca büyük projelere değil, günlük yaşamı doğrudan etkileyen kaldırım, yol ve altyapı sorunlarına da öncelik vermesi gerektiğini dile getirdi.
Silvan’ın merkezindeki bu görüntülere belediyenin ne zaman müdahale edeceği ve kaldırımın ne zaman onarılacağı ise merak konusu.

Diyarbakır HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
