Silvan’da 2 Mahalle 5 Yıldır İnternetsiz!

Silvan (MH) - MALABADİ HABER | 17.04.2026 - 18:39, Güncelleme: 17.04.2026 - 18:39 336 kez okundu.
 

Silvan’da 2 Mahalle 5 Yıldır İnternetsiz!

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaklaşık 12 bin nüfusa sahip Mescit ve Konak mahalleleri, 5 yıldır internet hizmetinden mahrum. Mahalle sakinleri, çocukların eğitimden geri kaldığını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
Haber: İhsan YILMAZ MALABADİ HABER - Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bulunan Mescit ve Konak mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, yaklaşık 5 yıldır internet erişimi sağlayamadıklarını belirterek duruma tepki gösterdi. İddiaya göre mahallelere havadan direklerle gelen bakır internet kabloları çalındı ve aradan geçen yıllara rağmen yenilenmedi. Yaklaşık 12 bin nüfusa sahip iki mahallede özellikle öğrenciler büyük mağduriyet yaşıyor. Aynı mahallelerde bulunan bazı sokaklarda yaşayan vatandaşlar, çocuklarının internet olmadığı için eğitimden geri kaldığını ifade etti. Mahalle sakinleri, defalarca başvuru yapılmasına rağmen herhangi bir çalışma yapılmadığını belirterek, “Yazık günah, azıcık vicdan. 5 yıl önce çalınan kabloların ardından mahallemizde tüm iletişim hatları kesildi. Çocuklarımız eğitim için ailelerin cep telefonlarına mahkûm kaldı” dedi. “BAŞVURMADIĞIMIZ YER KALMADI” Mescit Mahallesi Muhtarı Şaban Paslı ise yaşanan mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi: “Yaklaşık 5 yıldır internet sorunu yaşıyoruz. Çocuklar derslerine giremiyor. Diyarbakır Valiliği ve Türk Telekom İl Müdürlüğü başta olmak üzere birçok kuruma başvuruda bulunduk. Seçim öncesi yapılan toplantıda durumu Sayın Valimiz Ali İhsan Su’ya ilettim. Kendisi ilgili kurumlara talimat verdi ancak aradan bir yıl geçmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı.” KDK VE BTK’YA BAŞVURU YAPILDI Muhtar Paslı, sorunun çözümü için Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) da başvuruda bulunduklarını belirterek, “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) gerekli çalışmaların başlatıldığını bildirdi ancak bize somut bir dönüş yapılmadı” dedi. Mahallede internet hizmeti alamamasına rağmen fatura ödeyen vatandaşların da olduğunu belirten Paslı, birçok ailenin cep telefonu internetine daha fazla ücret ödemek zorunda kaldığını ifade etti. “ÇOCUKLAR EĞİTİMDEN GERİ KALIYOR” Mahalle sakinleri ise internet erişiminin bir an önce sağlanmasını isteyerek, “Çocuklarımız derslere yetişemiyor. Eğitim artık internet üzerinden ilerliyor. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz” çağrısında bulundu.
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaklaşık 12 bin nüfusa sahip Mescit ve Konak mahalleleri, 5 yıldır internet hizmetinden mahrum. Mahalle sakinleri, çocukların eğitimden geri kaldığını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Haber: İhsan YILMAZ

MALABADİ HABER - Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bulunan Mescit ve Konak mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, yaklaşık 5 yıldır internet erişimi sağlayamadıklarını belirterek duruma tepki gösterdi. İddiaya göre mahallelere havadan direklerle gelen bakır internet kabloları çalındı ve aradan geçen yıllara rağmen yenilenmedi.

Yaklaşık 12 bin nüfusa sahip iki mahallede özellikle öğrenciler büyük mağduriyet yaşıyor. Aynı mahallelerde bulunan bazı sokaklarda yaşayan vatandaşlar, çocuklarının internet olmadığı için eğitimden geri kaldığını ifade etti.

Mahalle sakinleri, defalarca başvuru yapılmasına rağmen herhangi bir çalışma yapılmadığını belirterek, “Yazık günah, azıcık vicdan. 5 yıl önce çalınan kabloların ardından mahallemizde tüm iletişim hatları kesildi. Çocuklarımız eğitim için ailelerin cep telefonlarına mahkûm kaldı” dedi.

“BAŞVURMADIĞIMIZ YER KALMADI”

Mescit Mahallesi Muhtarı Şaban Paslı ise yaşanan mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi:

“Yaklaşık 5 yıldır internet sorunu yaşıyoruz. Çocuklar derslerine giremiyor. Diyarbakır Valiliği ve Türk Telekom İl Müdürlüğü başta olmak üzere birçok kuruma başvuruda bulunduk. Seçim öncesi yapılan toplantıda durumu Sayın Valimiz Ali İhsan Su’ya ilettim. Kendisi ilgili kurumlara talimat verdi ancak aradan bir yıl geçmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı.”

KDK VE BTK’YA BAŞVURU YAPILDI

Muhtar Paslı, sorunun çözümü için Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) da başvuruda bulunduklarını belirterek, “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) gerekli çalışmaların başlatıldığını bildirdi ancak bize somut bir dönüş yapılmadı” dedi.

Mahallede internet hizmeti alamamasına rağmen fatura ödeyen vatandaşların da olduğunu belirten Paslı, birçok ailenin cep telefonu internetine daha fazla ücret ödemek zorunda kaldığını ifade etti.

“ÇOCUKLAR EĞİTİMDEN GERİ KALIYOR”

Mahalle sakinleri ise internet erişiminin bir an önce sağlanmasını isteyerek, “Çocuklarımız derslere yetişemiyor. Eğitim artık internet üzerinden ilerliyor. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz” çağrısında bulundu.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.