Silvan’da 20 Santimetrelik Dev Etçil Çekirge Görüldü
Silvan’da 20 Santimetrelik Dev Etçil Çekirge Görüldü
Silvan’ın Çalder kırsal mahallesinde vatandaşlar tarafından görüntülenen yaklaşık 20 santimetre uzunluğundaki etçil çekirge, dikkat çekici görüntüsüyle sosyal medyada ilgi odağı oldu.
Haber: İhsan Yılmaz
MALABADİ HABER – Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde vatandaşlar tarafından görüntülenen sıra dışı büyüklükteki çekirge dikkat çekti.
Silvan’a bağlı Çaldere kırsal mahallesinde görülen ve vatandaşlar tarafından “etçil çekirge” olarak nitelendirilen böceğin yaklaşık 20 santimetre uzunluğunda olduğu belirtildi. İri gövdesi, uzun bacakları ve dikkat çekici görünümü nedeniyle vatandaşların ilgisini çeken çekirge, cep telefonu kameralarıyla görüntülendi.
Çekirgenin fotoğraflarının sosyal medya hesaplarında paylaşılmasının ardından görüntüler kısa sürede ilgi gördü. Bazı sosyal medya kullanıcıları böceğin büyüklüğüne şaşırırken, bazıları da bölgede daha önce bu büyüklükte bir çekirge görmediklerini ifade etti.
Özellikle sıcak ve kırsal bölgelerde farklı çekirge türlerine rastlanabiliyor. Ancak fotoğraflardan türü kesin olarak belirlemek güç olduğundan, söz konusu canlının gerçekten “etçil çekirge” olup olmadığının uzman incelemesiyle netleşmesi gerekiyor.


Diyarbakır HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
