Silvan’da 23 Nisan Coşkusu: Çocuklar Bayramlarını Kutladı

Silvan (MH) - MALABADİ HABER | 23.04.2026 - 11:55, Güncelleme: 23.04.2026 - 12:44 9009 kez okundu.
 

Silvan’da 23 Nisan Coşkusu: Çocuklar Bayramlarını Kutladı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, öğrencilerin renkli gösterileri ve yoğun katılımla birlik ve beraberlik mesajları eşliğinde kutlandı.
Haber: İhsan YILMAZ MALABADİ HABER – Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde okullar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen etkinliklerle bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Kutlamalar, Silvan Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Buradaki törenin ardından programlar okullarda devam etti. 23 Nisan etkinlikleri kapsamında temsili olarak çocuklar, Osman Oğuz Ekşi, Cumhuriyet Başsavcısı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü koltuklarına oturarak anlamlı bir deneyim yaşadı. Kutlamaların devam ettiği program, Silvan Milli Egemenlik İlk ve Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen etkinliklerde milli birlik ve beraberlik vurgusu ön plana çıktı. Öğrencilere; okulun güvenli, kapsayıcı ve ortak değerler etrafında buluşulan bir eğitim yuvası olduğu bilinci aşılandı. Öğrencilerin hazırladığı şiir dinletileri, dans gösterileri ve halk oyunları izleyicilerden büyük alkış aldı. Renkli görüntülere sahne olan program, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Törene Osman Oğuz Ekşi, Mehmet Özbay, Uğur Arslan, Mehmet Eken, Silvan İlçe Emniyet Müdürü İsmail Toygun, Silvan İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Bekir Çiler ile birlikte kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Protokol üyeleri çocukların bayramını kutlayarak onların geleceğin teminatı olduğunu vurguladı. Program kapsamında düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Etkinliklerin sonunda öğrenciler, protokol üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. İlçe genelindeki diğer okullarda da gerçekleştirilen 23 Nisan kutlamaları coşku ve yoğun katılımla tamamlandı. Türk bayraklarıyla süslenen alanlarda gerçekleşen etkinlikler, birlik ve beraberlik mesajlarıyla vatandaşlardan tam not aldı.  
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, öğrencilerin renkli gösterileri ve yoğun katılımla birlik ve beraberlik mesajları eşliğinde kutlandı.

Haber: İhsan YILMAZ

MALABADİ HABER – Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde okullar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen etkinliklerle bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.

Kutlamalar, Silvan Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Buradaki törenin ardından programlar okullarda devam etti.

23 Nisan etkinlikleri kapsamında temsili olarak çocuklar, Osman Oğuz Ekşi, Cumhuriyet Başsavcısı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü koltuklarına oturarak anlamlı bir deneyim yaşadı.

Kutlamaların devam ettiği program, Silvan Milli Egemenlik İlk ve Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen etkinliklerde milli birlik ve beraberlik vurgusu ön plana çıktı. Öğrencilere; okulun güvenli, kapsayıcı ve ortak değerler etrafında buluşulan bir eğitim yuvası olduğu bilinci aşılandı.

Öğrencilerin hazırladığı şiir dinletileri, dans gösterileri ve halk oyunları izleyicilerden büyük alkış aldı. Renkli görüntülere sahne olan program, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Törene Osman Oğuz Ekşi, Mehmet Özbay, Uğur Arslan, Mehmet Eken, Silvan İlçe Emniyet Müdürü İsmail Toygun, Silvan İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Bekir Çiler ile birlikte kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Protokol üyeleri çocukların bayramını kutlayarak onların geleceğin teminatı olduğunu vurguladı. Program kapsamında düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Etkinliklerin sonunda öğrenciler, protokol üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. İlçe genelindeki diğer okullarda da gerçekleştirilen 23 Nisan kutlamaları coşku ve yoğun katılımla tamamlandı.

Türk bayraklarıyla süslenen alanlarda gerçekleşen etkinlikler, birlik ve beraberlik mesajlarıyla vatandaşlardan tam not aldı.

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.