Silvan’da Bilim ve Tasarım Şenliği Başladı

Silvan (MH) - MALABADİ HABER | 01.10.2026 - 14:03, Güncelleme: 01.10.2026 - 14:21 248 kez okundu.
 

Silvan’da Bilim ve Tasarım Şenliği Başladı

Silvan’da düzenlenen “Malabadi Bilim ve Tasarım Şenliği 2”, öğrencilerin hazırladığı birbirinden farklı etkinliklerle kapılarını ziyaretçilere açtı. İlçe Millî Eğitim Müdürü Önder Andıç, açılışın ardından stantları gezerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Haber: İhsan YILMAZ MALABADİ HABER – Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında düzenlenen “Malabadi Bilim ve Tasarım Şenliği 2” başladı. Silvan Merkez Park’ta gerçekleştirilen şenliğin açılış kurdelesi, İlçe Millî Eğitim Müdürü Önder Andıç, eğitim yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler tarafından kesildi. Açılışın ardından beraberindekilerle etkinlik alanındaki stantları gezen Andıç, öğrencilerin hazırladığı çalışmaları yakından inceledi. Öğretmenler ve proje görevlilerinden bilgi alan Andıç, bazı uygulamalara katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Bilim ve tasarım bir arada Şenlikte; üç boyutlu tasarım, uzay, robotik kodlama, sanal gerçeklik, 3D yazıcı, model uçak, su ve hava roketi, arkeoloji, matematik, ebru, origami ve geri dönüşüm gibi çok sayıda alanda atölye çalışmaları gerçekleştiriliyor. Ayrıca gökyüzü hareketleri, Diyarbakır’ın yer altı zenginlikleri ile TÜBİTAK ve Erasmus+ projelerinin eğitimdeki rolüne ilişkin konferanslar düzenlenecek. Proje yürütücülüğünü Dr. Azad Kırtay’ın üstlendiği şenlik, 1–3 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. Andıç: “Çocuklarımız geleceğe yön verecek” Silvan İlçe Millî Eğitim Müdürü Önder Andıç, şenliğe ilişkin yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi: “Çocuklarımızın bilimle buluşması, merak duygularını geliştirerek üreten bireyler hâline gelmeleri bizim için çok kıymetli. Burada sergilenen her çalışma, geleceğe atılan önemli bir adımdır. Emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve proje ekibimize teşekkür ediyorum. Tüm halkımızı bilim şenliğimizi ziyaret etmeye davet ediyorum.”
Silvan’da düzenlenen “Malabadi Bilim ve Tasarım Şenliği 2”, öğrencilerin hazırladığı birbirinden farklı etkinliklerle kapılarını ziyaretçilere açtı. İlçe Millî Eğitim Müdürü Önder Andıç, açılışın ardından stantları gezerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haber: İhsan YILMAZ

MALABADİ HABER – Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında düzenlenen “Malabadi Bilim ve Tasarım Şenliği 2” başladı.

Silvan Merkez Park’ta gerçekleştirilen şenliğin açılış kurdelesi, İlçe Millî Eğitim Müdürü Önder Andıç, eğitim yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler tarafından kesildi.

Açılışın ardından beraberindekilerle etkinlik alanındaki stantları gezen Andıç, öğrencilerin hazırladığı çalışmaları yakından inceledi. Öğretmenler ve proje görevlilerinden bilgi alan Andıç, bazı uygulamalara katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Bilim ve tasarım bir arada

Şenlikte; üç boyutlu tasarım, uzay, robotik kodlama, sanal gerçeklik, 3D yazıcı, model uçak, su ve hava roketi, arkeoloji, matematik, ebru, origami ve geri dönüşüm gibi çok sayıda alanda atölye çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Ayrıca gökyüzü hareketleri, Diyarbakır’ın yer altı zenginlikleri ile TÜBİTAK ve Erasmus+ projelerinin eğitimdeki rolüne ilişkin konferanslar düzenlenecek.

Proje yürütücülüğünü Dr. Azad Kırtay’ın üstlendiği şenlik, 1–3 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Andıç: “Çocuklarımız geleceğe yön verecek”

Silvan İlçe Millî Eğitim Müdürü Önder Andıç, şenliğe ilişkin yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi:

“Çocuklarımızın bilimle buluşması, merak duygularını geliştirerek üreten bireyler hâline gelmeleri bizim için çok kıymetli. Burada sergilenen her çalışma, geleceğe atılan önemli bir adımdır. Emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve proje ekibimize teşekkür ediyorum. Tüm halkımızı bilim şenliğimizi ziyaret etmeye davet ediyorum.”

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.