Silvan’da kadınların kültürel mirası sahneye taşındı
Silvan’da kadınların kültürel mirası sahneye taşındı
Kadın Emeği Buluşması kapsamında düzenlenen Geleneksel Kıyafet ve Aksesuar Tanıtımı, yurttaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Programda sahne alan Kadın Dengbêj Divanı ise seslendirdiği ezgilerle buluşmaya renk kattı.
MALABADİ HABER - Silvan Belediyesi Kültür Sanat Müdürlüğü Nudem Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi tarafından düzenlenen Kadın Emeği Buluşması, kültürel değerlerin tanıtıldığı etkinliklerle devam ediyor. Buluşma kapsamında gerçekleştirilen Geleneksel Kıyafet ve Aksesuar Tanıtımı, yurttaşlar tarafından yoğun ilgiyle takip edildi.
Kadınların kültürel mirasını ve geleneksel giyim kültürünü ön plana çıkaran tanıtımın ardından Kadın Dengbêj Divanı sahne aldı. Dengbêjlerin seslendirdiği ezgiler eşliğinde alanda renkli anlar yaşandı.
Kadın emeğini, kültürünü ve dayanışmasını görünür kılmayı amaçlayan Kadın Emeği Buluşması, etkinlik ve konser programlarıyla yarın devam edecek.

Diyarbakır HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
