Harekete geçmek için yıllarca neyi beklediniz?

Dünya 15.04.2023 - 12:36, Güncelleme: 15.04.2023 - 12:36 1508+ kez okundu.
 

Harekete geçmek için yıllarca neyi beklediniz?

Karayolları Bölge Müdürlüğü ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, her yağış sonrası trafiğe kapatılan Doğum Hastanesi Köprülüğü Kavşağı için yıllar sonra harekete geçiyorlar.
Amida haberin habeine göre Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü ortaklığında yürütülecek projeyle Doğum Hastanesi köprülü kavşağında altyapı güçlendirecek. Karayolları 9. Bölge Müdürlüğüne ait Doğum Hastanesi mevkiinde ve Doğum Hastanesi Köprü kavşağında aşırı yağışlarda meydana gelen yağmur suyunun en hızlı şekilde tahliye edilmesi ile ilgili proje çalışmalarına başlandı. Projeyle su birikintisinin önüne geçilecek Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü ile Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü ortaklığıyla yürütülecek projeyle Doğum Hastanesi mevkii ve Doğum Hastanesi Köprülü kavşağında aşırı yağışlarda oluşabilecek su birikintilerinin önüne geçilecek. Projenin detaylarını görüşmek için Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, Karayolları 9. Bölge Müdürü Savaş Bayındır’ı makamında ağırladı. Çalışmayla söz konusu bölgede altyapının güçlendirileceğini belirten Tutşi, DİSKİ Genel Müdürlüğü olarak gerekli tüm desteği vereceklerini söyledi. 10 günde iki defa trafiğe kapatıldı Öte yandan son haftalardaki yağış Diyarbakır’da etkili olmuştu. Kentte sağanak, yol ve kavşaklarda su baskınlarına yol açıyordu. Özellikle Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolu Doğum Hastanesi Köprülü Kavşağı su baskını nedeniyle trafiğe kapatılıyordu.
Karayolları Bölge Müdürlüğü ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, her yağış sonrası trafiğe kapatılan Doğum Hastanesi Köprülüğü Kavşağı için yıllar sonra harekete geçiyorlar.

Amida haberin habeine göre Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü ortaklığında yürütülecek projeyle Doğum Hastanesi köprülü kavşağında altyapı güçlendirecek. Karayolları 9. Bölge Müdürlüğüne ait Doğum Hastanesi mevkiinde ve Doğum Hastanesi Köprü kavşağında aşırı yağışlarda meydana gelen yağmur suyunun en hızlı şekilde tahliye edilmesi ile ilgili proje çalışmalarına başlandı.

1-001.jpeg

Projeyle su birikintisinin önüne geçilecek

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü ile Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü ortaklığıyla yürütülecek projeyle Doğum Hastanesi mevkii ve Doğum Hastanesi Köprülü kavşağında aşırı yağışlarda oluşabilecek su birikintilerinin önüne geçilecek.

Projenin detaylarını görüşmek için Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, Karayolları 9. Bölge Müdürü Savaş Bayındır’ı makamında ağırladı. Çalışmayla söz konusu bölgede altyapının güçlendirileceğini belirten Tutşi, DİSKİ Genel Müdürlüğü olarak gerekli tüm desteği vereceklerini söyledi.

10 günde iki defa trafiğe kapatıldı

Öte yandan son haftalardaki yağış Diyarbakır’da etkili olmuştu. Kentte sağanak, yol ve kavşaklarda su baskınlarına yol açıyordu. Özellikle Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolu Doğum Hastanesi Köprülü Kavşağı su baskını nedeniyle trafiğe kapatılıyordu.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.