HDP Eş Genel Başkanı: Diyarbakır kayyımı mahkemede konuşsun

Siyaset (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 10.01.2024 - 10:49, Güncelleme: 10.01.2024 - 10:49 2023+ kez okundu.
 

HDP Eş Genel Başkanı: Diyarbakır kayyımı mahkemede konuşsun

HDP Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak, Kobani davası ile ilgili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi ile dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya çağrı yaptı.
Kamuoyunda “Kobani Davası” olarak bilinen ve 18’i tutuklu 108 kişinin yargılandığı davada HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın savunması bitti. Ankara 22’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Ocak ayı sonunda esasa ilişkin savunmaların bitmesi bekleniyor. Savunmaların bitmesinin ardından, avukatlar tanıkların dinlenmesi ve delillerin toplanmasını talep edecek. ‘Bu dava kumpas davası’ DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun sosyal medyadan hazırladığı programa konuk olan HDP Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak, Kobani Davası ile ilgili bilgi verdi. Kırkazak, “kumpas bir dosya” olarak nitelediği dava ile ilgili şunları söyledi: “Sipariş olan bir dosya. Türkiye toplumunun birlikte yaşama iradesi olan HDP’yi ortadan kaldırma ve Kürtlerle Türkleri birbirinden uzaklaştırma dosyasıdır.” Kayyıma çağrı: Mahkemede konuş Cahit Kırkazak dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi’nin yaşananlar ile ilgili mahkemede konuşmasını istedi. Kırkazak şunları söyledi: “Efkan Ala’nın, Hakan Fidan’ın, Ahmet Davutoğlu’nun inandıkları ahlak neyse, o ahlakın gereği gelip bu mahkemede konuşmaları gerekiyor. Şuanda Diyarbakır Vali Yardımcısı ve Diyarbakır kayyımı olan Abdullah Çiftçi o dönem Suruç kaymakamı idi. Hangi ahlaka, inanca inanıyorlarsa inansınlar, o ahlakın inancın gereği mahkeme salonunda konuşmaları gerekiyor. O dönem ne yaşandı, kumpas ne oldu? Gelip konuşmaları gerekiyor.” (Haber Merkezi)
HDP Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak, Kobani davası ile ilgili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi ile dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya çağrı yaptı.

Kamuoyunda “Kobani Davası” olarak bilinen ve 18’i tutuklu 108 kişinin yargılandığı davada HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın savunması bitti. Ankara 22’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Ocak ayı sonunda esasa ilişkin savunmaların bitmesi bekleniyor. Savunmaların bitmesinin ardından, avukatlar tanıkların dinlenmesi ve delillerin toplanmasını talep edecek.

‘Bu dava kumpas davası’

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun sosyal medyadan hazırladığı programa konuk olan HDP Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak, Kobani Davası ile ilgili bilgi verdi. Kırkazak, “kumpas bir dosya” olarak nitelediği dava ile ilgili şunları söyledi: “Sipariş olan bir dosya. Türkiye toplumunun birlikte yaşama iradesi olan HDP’yi ortadan kaldırma ve Kürtlerle Türkleri birbirinden uzaklaştırma dosyasıdır.”

Kayyıma çağrı: Mahkemede konuş

Cahit Kırkazak dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi’nin yaşananlar ile ilgili mahkemede konuşmasını istedi. Kırkazak şunları söyledi: “Efkan Ala’nın, Hakan Fidan’ın, Ahmet Davutoğlu’nun inandıkları ahlak neyse, o ahlakın gereği gelip bu mahkemede konuşmaları gerekiyor. Şuanda Diyarbakır Vali Yardımcısı ve Diyarbakır kayyımı olan Abdullah Çiftçi o dönem Suruç kaymakamı idi. Hangi ahlaka, inanca inanıyorlarsa inansınlar, o ahlakın inancın gereği mahkeme salonunda konuşmaları gerekiyor. O dönem ne yaşandı, kumpas ne oldu? Gelip konuşmaları gerekiyor.” (Haber Merkezi)

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.