‘Kanlı para’ oyunu Diyarbakır’da görüldü!

Diyarbakır (Güneydoğuekspres Gazetesi) - Güneydoğuekspres Gazetesi | 24.10.2023 - 13:24, Güncelleme: 24.10.2023 - 13:24 1412+ kez okundu.
 

‘Kanlı para’ oyunu Diyarbakır’da görüldü!

MEB tarafından okullarda oynanması yasaklanan ‘kanlı para’ oyunu Diyarbakır’da da görülmeye başlandı. 1 TL ile oynanan oyun, ellerde kanama yapıyor ve eklemlerin kırılmasına neden oluyor.
Öğrencilerin özellikle de okullarda teneffüs saatlerinde ve sokaklarda severek oynadığı ‘kanlı para’ oyununun tehlikesinin farkına varan Milli Eğitim Bakanlığı, okul yönetmeliklerini uyarmış ve oyunu yasaklamıştı. Fakat buna rağmen sosyal medyadan etkilenen gençler ve çocuklar bu oyunu sürdürüyor. Güneydoğueskpres Gazetesinde Güneş Ocağa'nın geçtiği özel haberde, Oldukça tehlikeli bir oyun olarak gündeme çıkan Kanlı Para oyunu parmak ve eklemlerde kırıklara bile mahal verebiliyor. Oyuncuyu psikolojik olarak da olumsuz etkileyen Kanlı Para oyunu, açık yara olması durumunda enfeksiyona kadar ilerleyebiliyor. BU OYUN YÜZÜNDEN ÇOCUĞUNU HASTANEYE GÖTÜRDÜ Yeter Avcı adındaki vatandaş yaptığı açıklamada, çocuğunu bu oyun yüzünden hastaneye götürdüğünü söyledi. Avcı, “Oğlum 12 yaşında. Sokakta arkadaşlarıyla bu oyunu oynamışlar. Eve geldiğinde elleri kan reva içindeydi. Çok korktum. Eklemlerinde kırıklar oluşmuş. İşin kötü tarafı yaralar oluşuyor ve enfeksiyon kapıyor bu da daha ciddi sorunlara neden olabiliyor. Neyse ki anında hastane götürdük. Bu oyun çok tehlikeli. Aileler çocuklarını uyarmalı. Ve bu oyuna karşı önlemler alınmalı” dedi. KANLI PARA NASIL OYNANIR? Oyunda ilk olarak havaya madeni para atılıp, elin ters tarafıyla tutuluyor. Daha sonra para, parmakların arasına alarak sıkıştırılıyor. Para sabit tutulduktan sonra ‘kanlı para’ denilerek 3 kere sert bir şekilde masaya vuruluyor. Bu aşamada para düşerse ceza alınıyor. Ceza ise şöyle: El yumruk yapılarak masaya dik şekilde koyuluyor ve karşı taraf parayı hızla eklem yerlerine fırlatıyor. Paranın geliş şiddetine göre elde kızarmalar, kanamalar yaşanıyor. Kan akana kadar oyun devam ediyor.
MEB tarafından okullarda oynanması yasaklanan ‘kanlı para’ oyunu Diyarbakır’da da görülmeye başlandı. 1 TL ile oynanan oyun, ellerde kanama yapıyor ve eklemlerin kırılmasına neden oluyor.

Öğrencilerin özellikle de okullarda teneffüs saatlerinde ve sokaklarda severek oynadığı ‘kanlı para’ oyununun tehlikesinin farkına varan Milli Eğitim Bakanlığı, okul yönetmeliklerini uyarmış ve oyunu yasaklamıştı. Fakat buna rağmen sosyal medyadan etkilenen gençler ve çocuklar bu oyunu sürdürüyor.

Güneydoğueskpres Gazetesinde Güneş Ocağa'nın geçtiği özel haberde, Oldukça tehlikeli bir oyun olarak gündeme çıkan Kanlı Para oyunu parmak ve eklemlerde kırıklara bile mahal verebiliyor. Oyuncuyu psikolojik olarak da olumsuz etkileyen Kanlı Para oyunu, açık yara olması durumunda enfeksiyona kadar ilerleyebiliyor.

BU OYUN YÜZÜNDEN ÇOCUĞUNU HASTANEYE GÖTÜRDÜ

Yeter Avcı adındaki vatandaş yaptığı açıklamada, çocuğunu bu oyun yüzünden hastaneye götürdüğünü söyledi. Avcı, “Oğlum 12 yaşında. Sokakta arkadaşlarıyla bu oyunu oynamışlar. Eve geldiğinde elleri kan reva içindeydi. Çok korktum. Eklemlerinde kırıklar oluşmuş. İşin kötü tarafı yaralar oluşuyor ve enfeksiyon kapıyor bu da daha ciddi sorunlara neden olabiliyor. Neyse ki anında hastane götürdük. Bu oyun çok tehlikeli. Aileler çocuklarını uyarmalı. Ve bu oyuna karşı önlemler alınmalı” dedi.

KANLI PARA NASIL OYNANIR?

Oyunda ilk olarak havaya madeni para atılıp, elin ters tarafıyla tutuluyor. Daha sonra para, parmakların arasına alarak sıkıştırılıyor. Para sabit tutulduktan sonra ‘kanlı para’ denilerek 3 kere sert bir şekilde masaya vuruluyor. Bu aşamada para düşerse ceza alınıyor. Ceza ise şöyle: El yumruk yapılarak masaya dik şekilde koyuluyor ve karşı taraf parayı hızla eklem yerlerine fırlatıyor. Paranın geliş şiddetine göre elde kızarmalar, kanamalar yaşanıyor. Kan akana kadar oyun devam ediyor.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.