Kayyımın son dakika ihalesi 'adrese teslim' çıktı

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 11.03.2024 - 14:25, Güncelleme: 11.03.2024 - 14:25 1851+ kez okundu.
 

Kayyımın son dakika ihalesi 'adrese teslim' çıktı

Kayyım yönetimindeki Yenişehir Belediyesi'nde yerel seçimlerden 10 gün önce gerçekleştirilecek ihalenin detayları ortaya çıktı. 105 noktada 432 yapının ruhsata uygun hale getirilmesi veya yıkım işleri ile ilgili ihalede, yüklenici firma için hazırlanan teknik şartnamedeki özel maddeler dikkatlerden kaçmadı.
Diyarbakır'ın Kayyım yönetimindeki Yenişehir ilçesinde seçimlere 10 gün kala yapılacak ihalenin detayları belli oldu. Kaçak ve ruhsatsız yapılar ile ruhsat eki projelerine aykırı yapıların tahliyesi yapılarak yıkım işleminin yapılması amaçlanan projede yüklenici firmada aranan kriterler ve yerine getirilmesi gereken şartlar dikkatlerden kaçmadı. KOMPRESÖR 28 BEYGİR, KEPÇE KAPASİTESİ 2350 mm İhalenin şartnamesinde kullanılacak her makine ve alet için teknik şartlar yer alıyor. Kompresörün beygir gücünün 28 olması, kompresör tabancasının en az 33 kg ağırlığında hava tüketimi en fazla 38 lt/sn, çalışma basıncı ve devre sayısı gibi aranan şartlar, akıllara "bütün bu koşulları aynı anda ve 10 günde yerine getirebilecek kaç firma olabilir?" sorusunu getirdi. MAKİNELERİN YAŞINDAN ÇALIŞANLARIN DENEYİM YILINA KADAR VERİLMİŞ İhaleyi yüklenici firma için hazırlanan özel şartnamede, 1 adet 10 yıl tecrübeli ekip sorumlusu, 1 adet 5 yıl tecrübeli inşaat mühendisi ve en az 3 yıl deneyimli inşaat teknikeri gibi maddeler yer alıyor. Öte yandan kullanılacak makinelerin 5 yaşından küçük olması gerektiği ve yüklenici firmaya ait olması gerektiği maddelenmiş. Devamında ise kiralık araçların çalıştırılmayacağı belirtiliyor. Yine akıllara bu koşullara sahip kaç firma var sorusu geliyor? 10 GÜNDE İHALEYE HAZIRLIK MÜMKÜN MÜ? Seçimlere 10 gün kala gerçekleştirilecek ihaleye katılmak için verilen 10 gün sürede bütün bu şartları yerine getirerek ihaleye hazır hale gelmenin mümkün olup olamayacağı yapılan tartışmalar arasında. ADRESE TESLİM İHALE Mİ? Beton kesme makinesinin motor gücünden, kesici disk çapının 350 mm olmasına kadar maddelerin eklendiği zorlu şartname koşullarını 10 gün içerisinde hazırlanarak yerine getirebilecek firma olmadığı taktirde, ihalenin bir adresi göstererek hazırladığı düşünülecek. Kaynak:HABER MERKEZİ
Kayyım yönetimindeki Yenişehir Belediyesi'nde yerel seçimlerden 10 gün önce gerçekleştirilecek ihalenin detayları ortaya çıktı. 105 noktada 432 yapının ruhsata uygun hale getirilmesi veya yıkım işleri ile ilgili ihalede, yüklenici firma için hazırlanan teknik şartnamedeki özel maddeler dikkatlerden kaçmadı.

Diyarbakır'ın Kayyım yönetimindeki Yenişehir ilçesinde seçimlere 10 gün kala yapılacak ihalenin detayları belli oldu. Kaçak ve ruhsatsız yapılar ile ruhsat eki projelerine aykırı yapıların tahliyesi yapılarak yıkım işleminin yapılması amaçlanan projede yüklenici firmada aranan kriterler ve yerine getirilmesi gereken şartlar dikkatlerden kaçmadı.

hale1.jpg

KOMPRESÖR 28 BEYGİR, KEPÇE KAPASİTESİ 2350 mm

İhalenin şartnamesinde kullanılacak her makine ve alet için teknik şartlar yer alıyor. Kompresörün beygir gücünün 28 olması, kompresör tabancasının en az 33 kg ağırlığında hava tüketimi en fazla 38 lt/sn, çalışma basıncı ve devre sayısı gibi aranan şartlar, akıllara "bütün bu koşulları aynı anda ve 10 günde yerine getirebilecek kaç firma olabilir?" sorusunu getirdi.

hale3.jpg


MAKİNELERİN YAŞINDAN ÇALIŞANLARIN DENEYİM YILINA KADAR VERİLMİŞ

İhaleyi yüklenici firma için hazırlanan özel şartnamede, 1 adet 10 yıl tecrübeli ekip sorumlusu, 1 adet 5 yıl tecrübeli inşaat mühendisi ve en az 3 yıl deneyimli inşaat teknikeri gibi maddeler yer alıyor. Öte yandan kullanılacak makinelerin 5 yaşından küçük olması gerektiği ve yüklenici firmaya ait olması gerektiği maddelenmiş. Devamında ise kiralık araçların çalıştırılmayacağı belirtiliyor. Yine akıllara bu koşullara sahip kaç firma var sorusu geliyor?

10 GÜNDE İHALEYE HAZIRLIK MÜMKÜN MÜ?

Seçimlere 10 gün kala gerçekleştirilecek ihaleye katılmak için verilen 10 gün sürede bütün bu şartları yerine getirerek ihaleye hazır hale gelmenin mümkün olup olamayacağı yapılan tartışmalar arasında.

ADRESE TESLİM İHALE Mİ?

Beton kesme makinesinin motor gücünden, kesici disk çapının 350 mm olmasına kadar maddelerin eklendiği zorlu şartname koşullarını 10 gün içerisinde hazırlanarak yerine getirebilecek firma olmadığı taktirde, ihalenin bir adresi göstererek hazırladığı düşünülecek.

hale2.jpg

Kaynak:HABER MERKEZİ

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.