Kürt Dili Resmi Dil olsun

Gündem 21.02.2024 - 15:54, Güncelleme: 21.02.2024 - 15:54 1162+ kez okundu.
 

Kürt Dili Resmi Dil olsun

9 partiden oluşan Kürt Dil Platformu 21 Şubat Dünya Anadil Günün de “Siyaset ve Dil” adında bir panel düzenledi. Panelde Kürt Dili önündeki engellere değinilerek, yapılması gerekenler üzerinde öneriler yapıldı.
9 partiden oluşan Kürt Dil Platformu 21 Şubat Dünya Anadil Günün de DTSO binasında “Siyaset ve Dil” adıyla panel düzenlendi. Panelde iki oturumda gerçekleştirildi. Birinci oturumda platform üyesi bütün siyasi partilerin temsilcileri konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda Kürt Dili önündeki engellere ve durumu değerlendirilerek, bu engellerin kalkması için yapılması gerekenler dile getirildi. Panelin ikinci oturumu ise panele katılan, yazar ve sanatçılar konuşmalar yaptı. Uluslararası Anadili Günü, UNESCO tarafından 17 Kasım 1999'da 21 Şubat olarak açıklanmıştır. Uluslararası Anadili Günü'nün asıl adı Anadili Hareketi Günü'dür. Bu gün Bengali Dili Hareketi için Bangladeş polisi ile çatışan Bangladeşli üniversite öğrencilerinin öldürülmesinin yıl dönümü olarak anılmaktaydı.
9 partiden oluşan Kürt Dil Platformu 21 Şubat Dünya Anadil Günün de “Siyaset ve Dil” adında bir panel düzenledi. Panelde Kürt Dili önündeki engellere değinilerek, yapılması gerekenler üzerinde öneriler yapıldı.

9 partiden oluşan Kürt Dil Platformu 21 Şubat Dünya Anadil Günün de DTSO binasında “Siyaset ve Dil” adıyla panel düzenlendi. Panelde iki oturumda gerçekleştirildi. Birinci oturumda platform üyesi bütün siyasi partilerin temsilcileri konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda Kürt Dili önündeki engellere ve durumu değerlendirilerek, bu engellerin kalkması için yapılması gerekenler dile getirildi.

anadilde-partiler-2.jpeg

Panelin ikinci oturumu ise panele katılan, yazar ve sanatçılar konuşmalar yaptı.

Uluslararası Anadili Günü, UNESCO tarafından 17 Kasım 1999'da 21 Şubat olarak açıklanmıştır. Uluslararası Anadili Günü'nün asıl adı Anadili Hareketi Günü'dür. Bu gün Bengali Dili Hareketi için Bangladeş polisi ile çatışan Bangladeşli üniversite öğrencilerinin öldürülmesinin yıl dönümü olarak anılmaktaydı.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.