Malabadi Barajı’nın su seviyesi yükseldi

Silvan 12.04.2023 - 17:04, Güncelleme: 13.04.2023 - 10:46 3584+ kez okundu.
 

Malabadi Barajı’nın su seviyesi yükseldi

Silvan İlçesinde, son aylarda etkisini gösteren yağışlar, Malabadi baraj göletlindeki su seviyesini yükselmesi çiftçilerin yüzünü güldürdü.
Haber: Azad Berdan YILMAZ Silvan ilçe merkezinden 17 kilometre uzaklıkta olan Malabadi Baraj (sulama göleti), son dönemlerde yağan yağmurla birlikte su seviyesi yükselmesi bölgede sulu tarıma geçen çiftçilerin yüzünü güldürdü. YAĞIŞLAR YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ Çiftçi Mahmut Şimşek, “Şubat Mart ayları döneminde hava kuraklık geçti, yağışlar hiç yağmadı. Buda bizi ürküttü, Allah’tan ki, son zamanlarda yağan yağmurlar çiftçinin yüzünü güldürmeye başladı. Su seviyesi düşmüştü baya düşüktü. Bu yağışlardan sonra su seviyesi de yükselmiş oldu. Biz çiftçiler yağışlı havalarda oldukça memnunuz. Tarlalarımız yeteri kadar suya ulaştı. Bu yıl daha verimli ürünler bekliyoruz. Su berekettir. Bu yılında bereketli olmasını diliyorum” dedi. BARAJ GÖLETİNDE YETERLİ SU VAR Baraj göletti yeterli suya ulaştığını belirten çiftçi Ayhan Kamik, “Barajı guletinde su seviyesi bayağı düşmüştü. Eski köy kalıntıları gün yüzüne çıkmıştı. Son yağışlarla beraber su seviyesi bayağı yükseldi. Baraj guletinde şu anda yeterli seviyede su var. Biz çiftçilerin yüzü son yağmurlarla beraber gülmeye başladı. Bu yıl bereketli ürün bekliyoruz” dedi.      
Silvan İlçesinde, son aylarda etkisini gösteren yağışlar, Malabadi baraj göletlindeki su seviyesini yükselmesi çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Haber: Azad Berdan YILMAZ

Silvan ilçe merkezinden 17 kilometre uzaklıkta olan Malabadi Baraj (sulama göleti), son dönemlerde yağan yağmurla birlikte su seviyesi yükselmesi bölgede sulu tarıma geçen çiftçilerin yüzünü güldürdü.

YAĞIŞLAR YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ

Çiftçi Mahmut Şimşek, “Şubat Mart ayları döneminde hava kuraklık geçti, yağışlar hiç yağmadı. Buda bizi ürküttü, Allah’tan ki, son zamanlarda yağan yağmurlar çiftçinin yüzünü güldürmeye başladı. Su seviyesi düşmüştü baya düşüktü. Bu yağışlardan sonra su seviyesi de yükselmiş oldu. Biz çiftçiler yağışlı havalarda oldukça memnunuz. Tarlalarımız yeteri kadar suya ulaştı. Bu yıl daha verimli ürünler bekliyoruz. Su berekettir. Bu yılında bereketli olmasını diliyorum” dedi.

BARAJ GÖLETİNDE YETERLİ SU VAR

Baraj göletti yeterli suya ulaştığını belirten çiftçi Ayhan Kamik, “Barajı guletinde su seviyesi bayağı düşmüştü. Eski köy kalıntıları gün yüzüne çıkmıştı. Son yağışlarla beraber su seviyesi bayağı yükseldi. Baraj guletinde şu anda yeterli seviyede su var. Biz çiftçilerin yüzü son yağmurlarla beraber gülmeye başladı. Bu yıl bereketli ürün bekliyoruz” dedi.

   

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.