Mecliste Kürt Bakan’ı Kürtçe selamladı

Siyaset (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 20.12.2023 - 17:29, Güncelleme: 20.12.2023 - 17:29 1475+ kez okundu.
 

Mecliste Kürt Bakan’ı Kürtçe selamladı

Aslen Kürt olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e mecliste Kürtçe selam geldi.
Mecliste Kürt Bakan’ı Kürtçe selamladı. Aslen Kürt olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e mecliste Kürtçe selam geldi. DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulu’nda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i Kürtçe selamladı. TBMM Genel Kurulu’nda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor. DEM Parti adına söz alan Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, konuşmasının başında “Bakanımızı ana diliyle selamlamak istiyorum” dedi. Gergerlioğlu, ardından Kürtçe günaydın ve iyi günler anlamına gelen ‘rojbaş’ ile nasılsın anlamına gelen ‘çavani başi’ ifadelerini kullandı. Gergerlioğlu, “Kültürümüzde misafire sıcak bir karşılama vardır. Ben de Bakan’ı ana diliyle karşıladım. Misafirimizdir bugün” diye konuştu.
Aslen Kürt olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e mecliste Kürtçe selam geldi.

Mecliste Kürt Bakan’ı Kürtçe selamladı. Aslen Kürt olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e mecliste Kürtçe selam geldi.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulu’nda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i Kürtçe selamladı.
TBMM Genel Kurulu’nda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor. DEM Parti adına söz alan Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, konuşmasının başında “Bakanımızı ana diliyle selamlamak istiyorum” dedi. Gergerlioğlu, ardından Kürtçe günaydın ve iyi günler anlamına gelen ‘rojbaş’ ile nasılsın anlamına gelen ‘çavani başi’ ifadelerini kullandı. Gergerlioğlu, “Kültürümüzde misafire sıcak bir karşılama vardır. Ben de Bakan’ı ana diliyle karşıladım. Misafirimizdir bugün” diye konuştu.

mecliste-kurt-bakani-kurtce-selamladi

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.