Naci Görür’den 10 il için 'yapılaşma' uyarısı

26.02.2023 - 15:11, Güncelleme: 13.04.2023 - 10:46 1810+ kez okundu.
 

Naci Görür’den 10 il için 'yapılaşma' uyarısı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, deprem bölgelerindeki yapılaşmaya dair önemli uyarıda bulundu.
Türkiye’de Maraş ve Hatay’da yaşanan depremler sonrası uzmanlar ve jeologlar uyarılarını sürdürüyor. Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı. Beton dökmek son derece sakıncalı Görür, depremin vurduğu 10 il için yapılacak çalışmalara ilişkin ilgili kurumları uyardı. Deprem bölgelerindeki yapılaşma konusunda kurumları uyaran Görür, “Arkadaşlar, deprem bölgesinde artçı depremlerin yoğun olduğu bu zaman diliminde inşaatlarda beton dökmek son derece sakıncalıdır. Beton pirizlenme süresinde ciddi çatlak ve tahribat alabilir ve görevini göremez hale gelebilir” ifadelerini kullandı. Görür, yeni deprem için 3 bölgeyi işaret etti Görür, Türkiye’de önümüzdeki dönemde öngördüğü depremler olduğunu belirterek, “İstanbul'un haricinde Kahramanmaraş'ı sayıyorduk. Orası gitti. İki bence Yedisu Erzincan-Karlıova arası ve Karlıova-Bingöl Göynük arası. Yani 7,2 ve 7,4 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz” dedi. Görür, ayrıca Yedisu hattı ile İstanbul’da deprem beklediğini kaydetti.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, deprem bölgelerindeki yapılaşmaya dair önemli uyarıda bulundu.

Türkiye’de Maraş ve Hatay’da yaşanan depremler sonrası uzmanlar ve jeologlar uyarılarını sürdürüyor. Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı.

Beton dökmek son derece sakıncalı

Görür, depremin vurduğu 10 il için yapılacak çalışmalara ilişkin ilgili kurumları uyardı. Deprem bölgelerindeki yapılaşma konusunda kurumları uyaran Görür, “Arkadaşlar, deprem bölgesinde artçı depremlerin yoğun olduğu bu zaman diliminde inşaatlarda beton dökmek son derece sakıncalıdır. Beton pirizlenme süresinde ciddi çatlak ve tahribat alabilir ve görevini göremez hale gelebilir” ifadelerini kullandı.

Görür, yeni deprem için 3 bölgeyi işaret etti

Görür, Türkiye’de önümüzdeki dönemde öngördüğü depremler olduğunu belirterek, “İstanbul'un haricinde Kahramanmaraş'ı sayıyorduk. Orası gitti. İki bence Yedisu Erzincan-Karlıova arası ve Karlıova-Bingöl Göynük arası. Yani 7,2 ve 7,4 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz” dedi. Görür, ayrıca Yedisu hattı ile İstanbul’da deprem beklediğini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.