Okul-aile işbirliği öğrenci başarısını artırıyor

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 19.12.2023 - 14:39, Güncelleme: 19.12.2023 - 14:44 1132+ kez okundu.
 

Okul-aile işbirliği öğrenci başarısını artırıyor

Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Velilerimiz Öğrencimiz Projesiyle’ Okul, veli işbirliği ile Öğrenci başarısını amaçladıklarını belirtti. Aydın, aile-okul işbirliğiyle öğrenci başarısını daha çok artıracağını söyledi.
Haber: İhsan YILMAZ/SİLVAN “OKUL AİLE İŞBİRLİĞİ” Silvan Milli Eğitim Müdürlüğünün ‘Velilerimiz Öğrencimiz Projesiyle’ ilkokul kademesindeki bütün velilere eğitim veriliyor. Silvan’daki ilkokul kademesinde 8 bin 900 öğrencinin velisine, 320 sınıf öğretmeni tarafından ilçe milli eğitim rehberlik komisyonunca belirlenen ve hazırlanan konularda eğitim veriliyor. Eğitim öğretim yılında en az iki defa verilmesi planlanan eğitime yoğun bir ilgiyle devam ediyor. Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Aydın, projeyi çok önemsediklerini ve yakından takip ettiklerini, İlkokulda verilen eğitimin temel eğitim olduğunu ve göz ardı edilemeyecek kadar önemli olduğunu belirtti. “AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR” Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Aydın, Aydın, “Silvan İlçemizdeki tüm eğitim dinamiklerini eğitim süreçlerine dahil etmeye, velilerimize yönelik bu projemiz ile velilerimizi daha bilinçli ve daha etkin bir şekilde sürece dahil etmeye çalışıyoruz. Ağaç yaşken eğilir, bugünün küçükleri yarının büyükleri şiarıyla adım attıklarını ve ilçemizin eğitim kalitesini artırmaya çalışıyoruz. Velilerden eğitim sürecinde daha aktif ve etkili olması gerektiğini” söyledi. Aydın, şöyle devam etti: "Öğrencinin okuldaki gelişimi ailenin eğitime verdiği önem ile ilişkilidir. Aile-okul işbirliğinin iki avantajı vardır. Birincisi, ailenin okula ve öğrenciye gösterdiği ilgi motivasyonu sağlar. İkincisi ise, okulun yapısını, değerlerini ve standartlarını tanıyan aileler çocuklarını daha iyi yönlendirebilirler." “ÖĞRENCİ BAŞARISI İÇİN AİLELERİ EĞİTİME TABİ TUTUYORUZ” Öğrencilerin başarısında okul-aile ve çevre faktörlerinin oldukça önemli bir yer tuttuğunu hatırlatan Aydın, "Çocukları ile ilgilenen, sorunlarını çözmeye çalışan, okulla işbirliğini geliştiren ailelerin çocuklarının başarısı, ilgilenmeyen ailelere göre çok daha yüksektir. Okulun etkililiği ve öğrencinin sosyal, duygusal ve akademik açıdan gelişmesi ve başarılı olması açısından okul aile işbirliği son derecede önemli görülmektedir. Bu nedenle Öğrenci ailelerimizi eğitime tabi tutuyoruz. Bu konuda çocukların eğitiminde büyük bir etki yaratacağına inanıyoruz. Katılımlarınızdan dolayı tüm velilerimize, okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Göreve başladığından beri sürekli sahada olan Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Aydın sorunları yerinde tespit edip etkili çözümler üretmeye çalışıyor.
Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Velilerimiz Öğrencimiz Projesiyle’ Okul, veli işbirliği ile Öğrenci başarısını amaçladıklarını belirtti. Aydın, aile-okul işbirliğiyle öğrenci başarısını daha çok artıracağını söyledi.

Haber: İhsan YILMAZ/SİLVAN

“OKUL AİLE İŞBİRLİĞİ”

Silvan Milli Eğitim Müdürlüğünün ‘Velilerimiz Öğrencimiz Projesiyle’ ilkokul kademesindeki bütün velilere eğitim veriliyor. Silvan’daki ilkokul kademesinde 8 bin 900 öğrencinin velisine, 320 sınıf öğretmeni tarafından ilçe milli eğitim rehberlik komisyonunca belirlenen ve hazırlanan konularda eğitim veriliyor. Eğitim öğretim yılında en az iki defa verilmesi planlanan eğitime yoğun bir ilgiyle devam ediyor.

Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Aydın, projeyi çok önemsediklerini ve yakından takip ettiklerini, İlkokulda verilen eğitimin temel eğitim olduğunu ve göz ardı edilemeyecek kadar önemli olduğunu belirtti.

“AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR”

Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Aydın, Aydın, “Silvan İlçemizdeki tüm eğitim dinamiklerini eğitim süreçlerine dahil etmeye, velilerimize yönelik bu projemiz ile velilerimizi daha bilinçli ve daha etkin bir şekilde sürece dahil etmeye çalışıyoruz. Ağaç yaşken eğilir, bugünün küçükleri yarının büyükleri şiarıyla adım attıklarını ve ilçemizin eğitim kalitesini artırmaya çalışıyoruz. Velilerden eğitim sürecinde daha aktif ve etkili olması gerektiğini” söyledi.

Aydın, şöyle devam etti:

"Öğrencinin okuldaki gelişimi ailenin eğitime verdiği önem ile ilişkilidir. Aile-okul işbirliğinin iki avantajı vardır. Birincisi, ailenin okula ve öğrenciye gösterdiği ilgi motivasyonu sağlar. İkincisi ise, okulun yapısını, değerlerini ve standartlarını tanıyan aileler çocuklarını daha iyi yönlendirebilirler."

“ÖĞRENCİ BAŞARISI İÇİN AİLELERİ EĞİTİME TABİ TUTUYORUZ”

Öğrencilerin başarısında okul-aile ve çevre faktörlerinin oldukça önemli bir yer tuttuğunu hatırlatan Aydın, "Çocukları ile ilgilenen, sorunlarını çözmeye çalışan, okulla işbirliğini geliştiren ailelerin çocuklarının başarısı, ilgilenmeyen ailelere göre çok daha yüksektir. Okulun etkililiği ve öğrencinin sosyal, duygusal ve akademik açıdan gelişmesi ve başarılı olması açısından okul aile işbirliği son derecede önemli görülmektedir. Bu nedenle Öğrenci ailelerimizi eğitime tabi tutuyoruz. Bu konuda çocukların eğitiminde büyük bir etki yaratacağına inanıyoruz. Katılımlarınızdan dolayı tüm velilerimize, okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Göreve başladığından beri sürekli sahada olan Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Aydın sorunları yerinde tespit edip etkili çözümler üretmeye çalışıyor.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.