Parklar Çöplük Gibi Kullanıyor

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 24.05.2024 - 13:45, Güncelleme: 24.05.2024 - 13:45 2385+ kez okundu.
 

Parklar Çöplük Gibi Kullanıyor

Silvan’da bazı gençlerin oturup dinlendikleri parklarda, kabuklu yemişlerin kabuklarını yere atması parkları adeta çöplüğe dönüştürüyor.
Haber: Azad Berdan YILMAZ Silvan’da özellikle gençlerin parklarda otururken çekirdek ve diğer kabuklu yiyeceklerin kabuklarını yere atması duyarlı vatandaşların tepkisini çekerken temizlik görevlilerinin işini zorlaştırıyor. GÖRMEK İSTEDİĞİN GİBİ BIRAK Konuyla ilgili açıklama yapan vatandaşlar, TOKİ Parkı, Kale Mahallesinde bulunan Gazi İlkokulu Parkı, Kent meydanı Parkı ve Malabadi Parkında rahatsız eden görüntüden şikâyetçi olduklarını dile getirdi ve "Bu şekilde kirletilen parklar adeta çöplüğü dönüşüyor. İnsanların bir yeri görmek istediği gibi bırakmalıdır. ÇÖP KOVALARI YETERSİZ Maalesef insanlarımız temiz buldukları yeri kirletip gidiyor. Çekirdek kabuklarını yere atmak yerine bir poşetin içinde toplasalar ve poşeti de çöpe atmış olsalar çevre kirlenmez ve kendinden sonra oraya gelen insanlar da o yeri rahat bir şekilde kullanır. Ayrıca Parklarda Bulunan çöp kutularının da yetersiz olduğunu görüyoruz. Çöpler küçük olduğu için iki poşet attığında hemen doluyor. Dolunca da taşıyor. Taşınca da etrafa dökülen çöpler çirkin görüntülerin oluşmasına sebep oluyor" dedi. VATANDAŞ DUYARSIZ Belediye temizlik görevlilerinin her gün temizlik yaptığını dile getiren vatandaşlar, "Belediye görevlileri gelip temizliyor fakat temizlendikten kısa bir süre sonra aynı şekilde kirletiliyor. İnsanlar daha duyarlı olmalı, kendinden sonra oraya gelecek insanlara saygı göstermeli ve çöpleri toplayıp çöp kutularına atmalı" diye konuştu. YENİ YAPILAN BANKLAR KIRIK Silvan İlçemizin sembolü haline gelen ve Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi yapılan Tarihi Malabadi Parkında yapılan yeni banklar ve masalar kırıldığı görüldü. Silvan ilçemiz Kale Mahallesi Gazi İlk Okullu yanında bulunan Park’ında bankları kırıldığı görüldü.
Silvan’da bazı gençlerin oturup dinlendikleri parklarda, kabuklu yemişlerin kabuklarını yere atması parkları adeta çöplüğe dönüştürüyor.

Haber: Azad Berdan YILMAZ

Silvan’da özellikle gençlerin parklarda otururken çekirdek ve diğer kabuklu yiyeceklerin kabuklarını yere atması duyarlı vatandaşların tepkisini çekerken temizlik görevlilerinin işini zorlaştırıyor.

GÖRMEK İSTEDİĞİN GİBİ BIRAK

Konuyla ilgili açıklama yapan vatandaşlar, TOKİ Parkı, Kale Mahallesinde bulunan Gazi İlkokulu Parkı, Kent meydanı Parkı ve Malabadi Parkında rahatsız eden görüntüden şikâyetçi olduklarını dile getirdi ve "Bu şekilde kirletilen parklar adeta çöplüğü dönüşüyor. İnsanların bir yeri görmek istediği gibi bırakmalıdır.

ÇÖP KOVALARI YETERSİZ

Maalesef insanlarımız temiz buldukları yeri kirletip gidiyor. Çekirdek kabuklarını yere atmak yerine bir poşetin içinde toplasalar ve poşeti de çöpe atmış olsalar çevre kirlenmez ve kendinden sonra oraya gelen insanlar da o yeri rahat bir şekilde kullanır. Ayrıca Parklarda Bulunan çöp kutularının da yetersiz olduğunu görüyoruz. Çöpler küçük olduğu için iki poşet attığında hemen doluyor. Dolunca da taşıyor. Taşınca da etrafa dökülen çöpler çirkin görüntülerin oluşmasına sebep oluyor" dedi.

VATANDAŞ DUYARSIZ

Belediye temizlik görevlilerinin her gün temizlik yaptığını dile getiren vatandaşlar, "Belediye görevlileri gelip temizliyor fakat temizlendikten kısa bir süre sonra aynı şekilde kirletiliyor. İnsanlar daha duyarlı olmalı, kendinden sonra oraya gelecek insanlara saygı göstermeli ve çöpleri toplayıp çöp kutularına atmalı" diye konuştu.

YENİ YAPILAN BANKLAR KIRIK

Silvan İlçemizin sembolü haline gelen ve Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi yapılan Tarihi Malabadi Parkında yapılan yeni banklar ve masalar kırıldığı görüldü. Silvan ilçemiz Kale Mahallesi Gazi İlk Okullu yanında bulunan Park’ında bankları kırıldığı görüldü.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.