SEYYAR SATICILAR ANA ARTERLERİ İŞGAL EDİYOR

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 28.02.2024 - 13:07, Güncelleme: 28.02.2024 - 13:07 2169+ kez okundu.
 

SEYYAR SATICILAR ANA ARTERLERİ İŞGAL EDİYOR

Silvan’da, seyyar satıcılar araçlara ayrılan ana arterleri de işgal ederek satış yapmaya başladı. İlçe genelinde, zabıta ekiplerinin son dönemde yaptığı uygulamalar neticesinde halkın gözündeki yeri belli.
Haber: İhsan YILMAZ Her gün başka bir skandal ile gündeme gelen zabıta ekipleri, bazen yerel ve yaygın medya kuruluşlarının eleştirilerini alırken, bazen de halkın sosyal medya üzerinden tenkitlerine hedef oluyor. Şehrin her yanında başıboş dilenciler istedikleri gibi ufacık çocukları sokak ortasında teşhir ederek halkın dini ve manevi duygularını istismar etmeye devam ederken, binlerce seyyar satıcı da her bölgede getirdikleri ne olduğu bilinmeyen ürünleri halka istedikleri fiyata satmaya devam ediyor. Zabıtanın görev alanı kapsamında bu kadar olumsuzluğun yaşandığı ilçede, zabıta ekipleri bazen yaya geçidinde bıraktıkları resmi araçlarla, bazen masa sandalye taşırken, bazen araç satış alanlarında resmi plakalı araçlarla kendilerine araba almak için fiyat araştırırken, bazen de hiç alakası olmayan konulardan karşımıza çıkıyor. Şehirde zabıta anlamında bir başıboşluğun yaşandığı ise aşikar. Herkes, son dönemde bütün belediyelerin zabıta ekiplerinin yaptıkları işleri iki defa düşünerek yaparken, özel ve iş hayatlarına olağanüstü dikkat ederken, Silvan Belediyesi zabıtası ise saldım çayıra Mevlam kayıra havasında. ANA CADDEDE KAMYONETLE SATIŞ YAPTI Öte yandan, Mescit ve Selahattin Mahallesi kavşağı olan Azizoğlu caddesi mevkiinde de son dönemde seyyar satıcıların sayısının çoğaldığı gözleniyor. İlçenin hiçbir bölgesine müdahale ederek seyyar satıcılarla mücadele edemeyen zabıta ekipleri, buraya da artık müdahale edemez hale geldi. Yol ortasına kamyonetini park eden kendini bilmez seyyar satıcı, buradaki yaya ve araç trafiğine aldırış etmeden getirdiği ürünleri halka kendi belirlediği fiyata satmaya devam etti. Araç sürücülerinin trafiği aksattığı için kendisine tepki gösterdiği seyyar satıcı, büyük bir pişkinlikle sanki haklıymış gibi onlarla tartışmaya da cüret gösterebildi.
Silvan’da, seyyar satıcılar araçlara ayrılan ana arterleri de işgal ederek satış yapmaya başladı. İlçe genelinde, zabıta ekiplerinin son dönemde yaptığı uygulamalar neticesinde halkın gözündeki yeri belli.

Haber: İhsan YILMAZ

Her gün başka bir skandal ile gündeme gelen zabıta ekipleri, bazen yerel ve yaygın medya kuruluşlarının eleştirilerini alırken, bazen de halkın sosyal medya üzerinden tenkitlerine hedef oluyor.


Şehrin her yanında başıboş dilenciler istedikleri gibi ufacık çocukları sokak ortasında teşhir ederek halkın dini ve manevi duygularını istismar etmeye devam ederken, binlerce seyyar satıcı da her bölgede getirdikleri ne olduğu bilinmeyen ürünleri halka istedikleri fiyata satmaya devam ediyor.

Zabıtanın görev alanı kapsamında bu kadar olumsuzluğun yaşandığı ilçede, zabıta ekipleri bazen yaya geçidinde bıraktıkları resmi araçlarla, bazen masa sandalye taşırken, bazen araç satış alanlarında resmi plakalı araçlarla kendilerine araba almak için fiyat araştırırken, bazen de hiç alakası olmayan konulardan karşımıza çıkıyor.

Şehirde zabıta anlamında bir başıboşluğun yaşandığı ise aşikar. Herkes, son dönemde bütün belediyelerin zabıta ekiplerinin yaptıkları işleri iki defa düşünerek yaparken, özel ve iş hayatlarına olağanüstü dikkat ederken, Silvan Belediyesi zabıtası ise saldım çayıra Mevlam kayıra havasında.


ANA CADDEDE KAMYONETLE SATIŞ YAPTI


Öte yandan, Mescit ve Selahattin Mahallesi kavşağı olan Azizoğlu caddesi mevkiinde de son dönemde seyyar satıcıların sayısının çoğaldığı gözleniyor. İlçenin hiçbir bölgesine müdahale ederek seyyar satıcılarla mücadele edemeyen zabıta ekipleri, buraya da artık müdahale edemez hale geldi. Yol ortasına kamyonetini park eden kendini bilmez seyyar satıcı, buradaki yaya ve araç trafiğine aldırış etmeden getirdiği ürünleri halka kendi belirlediği fiyata satmaya devam etti. Araç sürücülerinin trafiği aksattığı için kendisine tepki gösterdiği seyyar satıcı, büyük bir pişkinlikle sanki haklıymış gibi onlarla tartışmaya da cüret gösterebildi.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.