Silvan Belediyesi seçimlerinde hangi parti kaç oy aldı?

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 01.04.2024 - 17:22, Güncelleme: 01.04.2024 - 17:42 1745+ kez okundu.
 

Silvan Belediyesi seçimlerinde hangi parti kaç oy aldı?

Silvan’da Pazar günü gerçekleşen 31 Mart yerel seçimlerinde Silvan Belediyesi seçimlerinde hangi siyasi parti kaç oy aldı?
Haber: İhsan YILMAZ Türkiye’de Pazar Günü gerçekleşen 31 Mart 2024 Silvan Belediyesinde kesin olmayan sonuçlara göre partilerin oy dağılımı belli oldu. Silvan’da yapılan Belediye seçimlerinde en çok oy alan parti DEM Parti olurken onu AK Parti ise ikinci parti oldu. DEM Parti Silvan Belediyesi Başkan Adayı Sevim Biçici 70.70 oy alırken, AK Parti Silvan Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Işıktaş ise yüzde 9.08 oy aldı. BAĞIMSIZ ADAY, SİYASİ PARTİLERDEN DAHA ÇOK OY ALDI Silvan Belediyesi’nden bağımsız aday olan Mehmet Bayka, 2 bin 80 oyla yüzde 5.66 oranını alarak birçok siyasi partinin önünde seçimi bitirdi. Bayka bağımsız olarak girdiği seçimde CHP, Deva, BTP, Sadet Partisi, İYİ Parti, Vatan Partisi, Büyük Birlik, TKP, Sol Parti, YRP, TKH, AB Parti, Milli Köy ve Millet Partisi’nden daha fazla oy aldı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için vatandaş sandığa gitti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre, Türkiye’de 50 milyondan fazla seçmen oy kullandı. Yerel seçimlere Adalet Birlik Partisi, Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anadolu Birliği Partisi, Anavatan Partisi, Aydınlık Demokrasi Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Emek Partisi, Gelecek Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Halk ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Hür Dava Partisi, İYİ Parti, Memleket Partisi, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Saadet Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeni Türkiye Partisi, Zafer Partisi katıldı. Seçmenler "Evet" veya "Tercih" yazılı mühürlerle oylarını kullandı. 2024 Yerel Seçim adayları için vatandaşların oy kullanma işlemi sona erdi. YSK il ilçe seçim sonuçlarını açıklamaya başladı.  İşte Silvan yerel seçim sonuçları:   PARTİLERİN ALDIĞI OY ORANLARI Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için yarışan siyasi partilerin ve adaylarının oy oranları ise sırayla şöyle;   DEM Parti – Sevim Biçici: %70.70 AK Parti – Mehmet Halis Bilden: %9.08 HÜDA-PAR – Adnan Balyen: %6.19 Yeniden Refah Partisi : %1.38 CHP – Ömer Eraslan: %1.98 DEVA Partisi Cemil Bilmez : %1.29 Saadet Partisi Yaşar Kudat : %0.55 İYİ Parti  Celal Kutsal: %0.27 BTP- Yusuf Aslan: %0.57 Bağımsız - Mehmet Bayka : %5.66 Bağımsız Murat Ateş: %2.17 Diğerleri: %1.36
Silvan’da Pazar günü gerçekleşen 31 Mart yerel seçimlerinde Silvan Belediyesi seçimlerinde hangi siyasi parti kaç oy aldı?

Haber: İhsan YILMAZ

Türkiye’de Pazar Günü gerçekleşen 31 Mart 2024 Silvan Belediyesinde kesin olmayan sonuçlara göre partilerin oy dağılımı belli oldu. Silvan’da yapılan Belediye seçimlerinde en çok oy alan parti DEM Parti olurken onu AK Parti ise ikinci parti oldu.

DEM Parti Silvan Belediyesi Başkan Adayı Sevim Biçici 70.70 oy alırken, AK Parti Silvan Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Işıktaş ise yüzde 9.08 oy aldı.

BAĞIMSIZ ADAY, SİYASİ PARTİLERDEN DAHA ÇOK OY ALDI

Silvan Belediyesi’nden bağımsız aday olan Mehmet Bayka, 2 bin 80 oyla yüzde 5.66 oranını alarak birçok siyasi partinin önünde seçimi bitirdi. Bayka bağımsız olarak girdiği seçimde CHP, Deva, BTP, Sadet Partisi, İYİ Parti, Vatan Partisi, Büyük Birlik, TKP, Sol Parti, YRP, TKH, AB Parti, Milli Köy ve Millet Partisi’nden daha fazla oy aldı.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için vatandaş sandığa gitti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre, Türkiye’de 50 milyondan fazla seçmen oy kullandı.

Yerel seçimlere Adalet Birlik Partisi, Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anadolu Birliği Partisi, Anavatan Partisi, Aydınlık Demokrasi Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Emek Partisi, Gelecek Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Halk ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Hür Dava Partisi, İYİ Parti, Memleket Partisi, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Saadet Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeni Türkiye Partisi, Zafer Partisi katıldı.

Seçmenler "Evet" veya "Tercih" yazılı mühürlerle oylarını kullandı.

2024 Yerel Seçim adayları için vatandaşların oy kullanma işlemi sona erdi. YSK il ilçe seçim sonuçlarını açıklamaya başladı. 

İşte Silvan yerel seçim sonuçları:

 

PARTİLERİN ALDIĞI OY ORANLARI
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için yarışan siyasi partilerin ve adaylarının oy oranları ise sırayla şöyle;  

DEM Parti – Sevim Biçici: %70.70

AK Parti – Mehmet Halis Bilden: %9.08
HÜDA-PAR – Adnan Balyen: %6.19
Yeniden Refah Partisi : %1.38
CHP – Ömer Eraslan: %1.98
DEVA Partisi Cemil Bilmez : %1.29
Saadet Partisi Yaşar Kudat : %0.55
İYİ Parti  Celal Kutsal: %0.27
BTP- Yusuf Aslan: %0.57

Bağımsız - Mehmet Bayka : %5.66
Bağımsız Murat Ateş: %2.17

Diğerleri: %1.36

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.