Silvan “DEM” dedi

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 01.04.2024 - 07:21, Güncelleme: 01.04.2024 - 07:26 1554+ kez okundu.
 

Silvan “DEM” dedi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Silvan’da kazandı.
Haber: İhsan YILMAZ Henüz resmi olmayan sonuçlara göre DEM Parti Silvan’da 26 bin 9, AK Parti ise 3 bin 342 oy aldı. Bu sonuçla göre DEM Parti yüzde 71,08’le belediyeyi kazandı. Silvan’da DEM Parti 26 bin 9, AK Parti ise 3 bin 342 oy aldı. DEM Parti ilçede yüzde 71.08 oranına ulaştı. 2019 seçimlerinde 29 bin 622 oyla, yüzde 75,69 oranını almıştı. Henüz kesinleşemeyen sonuçların ardından Silvan'da halk sokaklara indi. On binlerin döküldüğü Silvan sokaklarında, havai fişek gösterisinde bulundu. İlçenin birçok noktasında kutlamalar alkış, zılgıt, konvoylu gösterilerle devam ediyor. ‘BELEDİYEYİ, OY VEREN, VERMEYEN HERKESLE YÖNETECEĞİZ’ Burada konuşan DEM Parti Silvan Belediyesi Eşbaşkanı Sevim Biçici ile Kadri Esen, AK Parti’nin tüm kirli oyunlarının Silvan gençliği tarafından boşa çıkarıldığını belirterek, gençlerin sahiplenmesi karşısında onur duyduğunu belirtti. AK Parti’nin tüm sermayesinin Kürt gençliğinin onurlu dik duruşu etmediğini söyleyen Biçici, "Gençler sözünü tuttu, geldikleri gibi gönderdiler" dedi. Tüm Silvan halkının zaferi karşısında gurur duyduğunu belirten Silvan Belediyesi Eşbaşkanı Kadri Esen, “Belediyeye geçtiğimiz de verdiğimiz sözleri esas alarak, eşbaşkanlık sistemiyle yöneteceğiz. Seçim de ne söz verdiysek bir, bir tutacağız. Halkımızın talep ve istekleri doğrultusunda hep beraber yöneteceğiz. Bu halkın parasını çalan ve talan edenleri yargı önünde hesabını soracağız. Bu kentte bize oy veren ve vermeyen herkesle hep birlikte yöneteceğiz” diye konuştu.      
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Silvan’da kazandı.

Haber: İhsan YILMAZ

Henüz resmi olmayan sonuçlara göre DEM Parti Silvan’da 26 bin 9, AK Parti ise 3 bin 342 oy aldı. Bu sonuçla göre DEM Parti yüzde 71,08’le belediyeyi kazandı.

Silvan’da DEM Parti 26 bin 9, AK Parti ise 3 bin 342 oy aldı. DEM Parti ilçede yüzde 71.08 oranına ulaştı. 2019 seçimlerinde 29 bin 622 oyla, yüzde 75,69 oranını almıştı.

Henüz kesinleşemeyen sonuçların ardından Silvan'da halk sokaklara indi. On binlerin döküldüğü Silvan sokaklarında, havai fişek gösterisinde bulundu. İlçenin birçok noktasında kutlamalar alkış, zılgıt, konvoylu gösterilerle devam ediyor.

‘BELEDİYEYİ, OY VEREN, VERMEYEN HERKESLE YÖNETECEĞİZ’

Burada konuşan DEM Parti Silvan Belediyesi Eşbaşkanı Sevim Biçici ile Kadri Esen, AK Parti’nin tüm kirli oyunlarının Silvan gençliği tarafından boşa çıkarıldığını belirterek, gençlerin sahiplenmesi karşısında onur duyduğunu belirtti. AK Parti’nin tüm sermayesinin Kürt gençliğinin onurlu dik duruşu etmediğini söyleyen Biçici, "Gençler sözünü tuttu, geldikleri gibi gönderdiler" dedi. Tüm Silvan halkının zaferi karşısında gurur duyduğunu belirten Silvan Belediyesi Eşbaşkanı Kadri Esen, “Belediyeye geçtiğimiz de verdiğimiz sözleri esas alarak, eşbaşkanlık sistemiyle yöneteceğiz. Seçim de ne söz verdiysek bir, bir tutacağız. Halkımızın talep ve istekleri doğrultusunda hep beraber yöneteceğiz. Bu halkın parasını çalan ve talan edenleri yargı önünde hesabını soracağız. Bu kentte bize oy veren ve vermeyen herkesle hep birlikte yöneteceğiz” diye konuştu.

 

 

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.