Silvan, Ermenistan Krallığı'nın başkenti miydi? Büyük Dikran kimdir?

Silvan (MG) - Mücadele Gazetesi | 05.09.2024 - 13:55, Güncelleme: 05.09.2024 - 13:55 1628 kez okundu.
 

Silvan, Ermenistan Krallığı'nın başkenti miydi? Büyük Dikran kimdir?

Diyarbakır’ın tarihinden izler taşıyan, Helenistik Çağın en büyük ve en önemli kentlerinden biri olan Silvan’ın kurucusu Ermenistan İmparatoru Büyük Dikran kimdir?
Mezopotamya ile Anadolu medeniyetlerinin kesiştiği yerde bulunan, zengin ve köklü bir tarihe sahip olan Diyarbakır, binlerce yıllık geçmişinde sayısız medeniyete ev sahipliği yaptı. Tarih sahnesinde her zaman önemli bir yerde yer alan Diyarbakır kadar ilçeleri de merak ediliyor. Mücadele Gazetesinde yer alan habere göre, Asurlar Zamanında kurulmuş olduğu söylenen Silvan'da Diyarbakır’ın merak edilen ilçelerden biridir. Peki, Silvan’ın kurucusu kimdir? İşte Silvan’ın tarihi hakkında merak edilenler… SİLVAN TARİHİ VE 12 YUNAN HALKI Asurlar Zamanında kurulmuş olduğu söylenen, Silvan, Diyarbakır ile ortak bir geçmişe sahiptir. Büyük Tigran tarafından kurulan Tigranakert olarak bilinen Silvan, Helenistik Çağın en büyük ve en önemli kentlerinin başında gelmektedir. M.Ö 77 yılında 300 bin nüfusu ile bir imparatorluk başkenti olan Silvan’da 12 Yunan kentinin halkı yaşadığı bilinmektedir. Silvan, Büyük Dikran tarafından kurulan, Ermenistan Krallığın MÖ 70. yüzyılda başkenti Tigranakert olduğu savunuluyor. BÜYÜK DİKRAN KİMDİR? Diyarbakır'ın kent merkezinde, MÖ 3000'lere kadar uzanan bir geçmiş vardır. Hitit ve Hurri-Mittani egemenliğinin ardından Asurlular, Aramiler, Urartular, İskitler, Medler ve Persler gibi birçok medeniyet bu topraklarda hüküm sürmüştür. Büyük Dikran tarafından kurulan Silvan şehrinin, Ermenistan Krallığı'nın başkenti Tigranakert olduğu da iddialar arasındadır. II. Tigran, II. Dikran ya da daha çok bilinen adıyla Büyük Tigran MÖ 95-MÖ 55 arasında egemenlik süren Ermenistan imparatoru. Yönetimi sırasında ülkesi, Roma Cumhuriyeti'nin doğusundaki en güçlü devlet ve bir süper güç durumuna yükselmiştir. Büyük Tigranes II (doğumu yaklaşık MÖ 140 - ölümü yaklaşık MÖ 55 ) M.Ö. 95-55 yılları arasında Ermenistan , kısa bir süre için Roma Doğu'sunun en güçlü devleti haline geldi. Tigranes, Artavasdes I'in oğlu veya kardeşiydi ve 2. yüzyılın başlarında Artaxias tarafından kurulan hanedanın bir üyesiydi. SİLVAN HAKKINDA Silvan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Diyarbakır'ın ilçelerinden biridir. İlçe nüfusu 87.707 kişidir. Silvan Kalesi, Malabadi köprüsü, Hasuni Mağara Şehri, Selahaddin-i Eyyubi Cami, Zembilfroş Burcu, Eyyubi Kot Minare, Behlül Bey Cami, eski Keldani Kilisesi (Belediye Camii), müze ve tarihi konaklar ile Boşat Kalesi bu ilçede bulunmaktadır. Mücadele Gazetesi
Diyarbakır’ın tarihinden izler taşıyan, Helenistik Çağın en büyük ve en önemli kentlerinden biri olan Silvan’ın kurucusu Ermenistan İmparatoru Büyük Dikran kimdir?

Mezopotamya ile Anadolu medeniyetlerinin kesiştiği yerde bulunan, zengin ve köklü bir tarihe sahip olan Diyarbakır, binlerce yıllık geçmişinde sayısız medeniyete ev sahipliği yaptı. Tarih sahnesinde her zaman önemli bir yerde yer alan Diyarbakır kadar ilçeleri de merak ediliyor.

Mücadele Gazetesinde yer alan habere göre, Asurlar Zamanında kurulmuş olduğu söylenen Silvan'da Diyarbakır’ın merak edilen ilçelerden biridir. Peki, Silvan’ın kurucusu kimdir? İşte Silvan’ın tarihi hakkında merak edilenler…

Mücadeleeski

SİLVAN TARİHİ VE 12 YUNAN HALKI
Asurlar Zamanında kurulmuş olduğu söylenen, Silvan, Diyarbakır ile ortak bir geçmişe sahiptir. Büyük Tigran tarafından kurulan Tigranakert olarak bilinen Silvan, Helenistik Çağın en büyük ve en önemli kentlerinin başında gelmektedir. M.Ö 77 yılında 300 bin nüfusu ile bir imparatorluk başkenti olan Silvan’da 12 Yunan kentinin halkı yaşadığı bilinmektedir. Silvan, Büyük Dikran tarafından kurulan, Ermenistan Krallığın MÖ 70. yüzyılda başkenti Tigranakert olduğu savunuluyor.

BÜYÜK DİKRAN KİMDİR?
Diyarbakır'ın kent merkezinde, MÖ 3000'lere kadar uzanan bir geçmiş vardır. Hitit ve Hurri-Mittani egemenliğinin ardından Asurlular, Aramiler, Urartular, İskitler, Medler ve Persler gibi birçok medeniyet bu topraklarda hüküm sürmüştür. Büyük Dikran tarafından kurulan Silvan şehrinin, Ermenistan Krallığı'nın başkenti Tigranakert olduğu da iddialar arasındadır. II. Tigran, II. Dikran ya da daha çok bilinen adıyla Büyük Tigran MÖ 95-MÖ 55 arasında egemenlik süren Ermenistan imparatoru. Yönetimi sırasında ülkesi, Roma Cumhuriyeti'nin doğusundaki en güçlü devlet ve bir süper güç durumuna yükselmiştir. Büyük Tigranes II (doğumu yaklaşık MÖ 140 - ölümü yaklaşık MÖ 55 ) M.Ö. 95-55 yılları arasında Ermenistan , kısa bir süre için Roma Doğu'sunun en güçlü devleti haline geldi. Tigranes, Artavasdes I'in oğlu veya kardeşiydi ve 2. yüzyılın başlarında Artaxias tarafından kurulan hanedanın bir üyesiydi.

SİLVAN HAKKINDA
Silvan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Diyarbakır'ın ilçelerinden biridir. İlçe nüfusu 87.707 kişidir. Silvan Kalesi, Malabadi köprüsü, Hasuni Mağara Şehri, Selahaddin-i Eyyubi Cami, Zembilfroş Burcu, Eyyubi Kot Minare, Behlül Bey Cami, eski Keldani Kilisesi (Belediye Camii), müze ve tarihi konaklar ile Boşat Kalesi bu ilçede bulunmaktadır. Mücadele Gazetesi

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.