Silvan’da 2023 yılının ilk arpa hasadı başladı

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 07.06.2023 - 16:07, Güncelleme: 07.06.2023 - 16:07 3324+ kez okundu.
 

Silvan’da 2023 yılının ilk arpa hasadı başladı

Silvan ilçesinde 2023 yılının ilk arpa hasadı dualarla başladı. Silvan Ziraat Odası Başkanı Çapan, araç sürücülerinin ve vatandaşların rastgele sigara izmaritlerinizi dışarıya atmayın uyarısında bulundu.
  Silvan ilçesinde 2023 yılının ilk arpa hasadı dualarla başladı.  Silvan Ziraat Odası Başkanı Çapan, araç sürücülerinin ve vatandaşların rastgele sigara izmaritlerinizi dışarıya atmayın uyarısında bulundu. Silvan ilçesine bağlı Susuz Mahallesinde bulunan ekili arpa tarlasında yılın ilk hasadı dualarla başladı.  Çiftçiler, rekoltesinin geçen seneye göre yüksek olacağını belirti. 525 BİN DEKAR HASAD YAPILACAK Silvan Ziraat Odası Başkanı Mahsum Çapan, 2023 yılının ilk hasadının hayırlı olmasını dileyerek, Silvan genelinde 525 bin 115 dekar arpa buğday, mısır, nohut, mercimek ve pamuk hasadı 2023 yılında yapılacağını söyledi. Çiftçilerden Niyazi Ildız ise, hem biçerdöver sahibi olduğunu hem de çiftçilikle uğraştığını belirterek, "2023 hasat sezonunu açmış bulunmaktayız. Bu sene geçen seneye göre nispeten verim iyi tabi diğer yıllara göre biraz düşük. Her şeye rağmen yine de sap sıkıntısının yaşanmayacağı verim rekoltesinin geçen seneye göre yüksek olacağına inanıyoruz. Ayrıca çiftçilere diyeceğimiz yüzde 13 nem oranının yüksek hasat yapmamalarını, bu da lisanslı depoculukta sıkıntı yaracağını söylemek mecburiyetindeyiz. Tüm çiftçilere hayırlı, bereketli bir sezon olmasını diliyorum" dedi. RASTGELE SİGARA İZMARİTLERİNİZİ ATMAYIN Silvan Ziraat Odası Başkanı Mahsum Çapan,  “Bölgemizde ekili tarlaların olması münasebetiyle araç sürücülerin sigara izmaritlerini dışarıya atmamaları gerekir. Çiftçilerimizin bir yılık emeği dikkatsizlik yüzünde yok olmasın. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın duyarlılık göstermelerini bekliyoruz” dedi.  
Silvan ilçesinde 2023 yılının ilk arpa hasadı dualarla başladı. Silvan Ziraat Odası Başkanı Çapan, araç sürücülerinin ve vatandaşların rastgele sigara izmaritlerinizi dışarıya atmayın uyarısında bulundu.

 

Silvan ilçesinde 2023 yılının ilk arpa hasadı dualarla başladı.   Silvan Ziraat Odası Başkanı Çapan, araç sürücülerinin ve vatandaşların rastgele sigara izmaritlerinizi dışarıya atmayın uyarısında bulundu.


Silvan ilçesine bağlı Susuz Mahallesinde bulunan ekili arpa tarlasında yılın ilk hasadı dualarla başladı.  Çiftçiler, rekoltesinin geçen seneye göre yüksek olacağını belirti.

525 BİN DEKAR HASAD YAPILACAK

Silvan Ziraat Odası Başkanı Mahsum Çapan, 2023 yılının ilk hasadının hayırlı olmasını dileyerek, Silvan genelinde 525 bin 115 dekar arpa buğday, mısır, nohut, mercimek ve pamuk hasadı 2023 yılında yapılacağını söyledi.

Çiftçilerden Niyazi Ildız ise, hem biçerdöver sahibi olduğunu hem de çiftçilikle uğraştığını belirterek, "2023 hasat sezonunu açmış bulunmaktayız. Bu sene geçen seneye göre nispeten verim iyi tabi diğer yıllara göre biraz düşük. Her şeye rağmen yine de sap sıkıntısının yaşanmayacağı verim rekoltesinin geçen seneye göre yüksek olacağına inanıyoruz. Ayrıca çiftçilere diyeceğimiz yüzde 13 nem oranının yüksek hasat yapmamalarını, bu da lisanslı depoculukta sıkıntı yaracağını söylemek mecburiyetindeyiz. Tüm çiftçilere hayırlı, bereketli bir sezon olmasını diliyorum" dedi.

RASTGELE SİGARA İZMARİTLERİNİZİ ATMAYIN

Silvan Ziraat Odası Başkanı Mahsum Çapan,  “Bölgemizde ekili tarlaların olması münasebetiyle araç sürücülerin sigara izmaritlerini dışarıya atmamaları gerekir. Çiftçilerimizin bir yılık emeği dikkatsizlik yüzünde yok olmasın. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın duyarlılık göstermelerini bekliyoruz” dedi.

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.