Silvan’da birinci dönem sona erdi, karneler dağıtıldı

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 19.01.2024 - 13:31, Güncelleme: 19.01.2024 - 13:31 1924+ kez okundu.
 

Silvan’da birinci dönem sona erdi, karneler dağıtıldı

Silvan’da Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 24 bin 518 öğrenci, bugün karnelerini alarak on altı gün sürecek yarıyıl tatiline girdi.
Ergün YILMAZ/Silvan Silvan’da yarıyıl tatili dolayısıyla 24 bin 518 öğrenci karne alırken, bin 352 öğretmen görev yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Aydın, Çardak İlk ve Ortaokulu'ndaki törene katılıp, öğrencilere karnelerini dağıttı. Karneler dağıtıldı yarıyıl tatili başladı Aydın, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı, yarıyıl tatiline girmiş bulunmaktayız. Başarılı ve huzur dolu bir yarıyılın tamamlanmasına katkıda bulunan değerli yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, sevgili öğrencilerimize mutlu bir tatil diliyorum dedi. Milli Eğitim Müdürü Metin Aydın Sevgili Öğrenciler;  “Hepinizi göstermiş olduğunuz gayretten dolayı kutluyorum. Almış olduğunuz karneler, akademik bağlamda amaçlanan hedeflere ulaşma düzeyinizi görmenizi sağlayan bir vasıtadır. Fakat karneyi sadece akademik bir değerlendirme unsuru olarak görmek yeterli değildir. Zira sizi bu nicel sonuçlara götüren sürecin dinamikleri, nitel gerçekliklere dayanmaktadır. Hayallerinize kavuşmanın yolunun, planlı ve istikrarlı bir çalışma prensibi edinmekten geçtiğini unutmayın. Yarıyıl tatilini kendiniz için verimli geçen bir zaman dilimine dönüştüreceğinize inanıyor; kitapları zihninizin yanı başından eksik etmediğiniz ve farklı etkinliklerle ufkunuzu genişlettiğiniz bir tatil diliyorum” Değerli Yönetici ve Öğretmenler;  "İnsan yetiştirmek" gibi ulvi bir görev ifa eden sizler, toplum niteliklerinin yön kazanmasına vesile oluyorsunuz. Biliyorum ki her öğrenciyi kendi evladınız gibi görerek onun daha iyi yetişmesi için sabırla, fedakârlıkla çalışmalarınızı yürümekte; bilgiyi ahlakla bütünleştirmektesiniz. Daha nitelikli bir toplumun inşasını sağlamak ve ülkemizi yarınlara daha güçlü hazırlamak için yaptığınız tüm çalışmaları yürekten destekliyorum. Eğitimin daima önceliğimiz olduğunun bir kez daha altını çizerken gösterdiğiniz özen ve hassasiyet için sizlere teşekkür ediyorum. Kıymetli Veliler; Çocuklar; bizim hayattaki en değerli varlıklarımızdır. Onların iyi bir eğitim almaları ve gelecek için sağlam adım atmış olmaları hepimizin ortak hedefidir. Eğitim sürecinde öğretmenlerimiz ile iletişim içerisinde ve birlikte hareket ederek, öğrencimizi sistemli ve düzenli çalışmaya yönlendirerek, başarıyı daha üst noktalara taşımaya çalışmalısınız.  Bu duygu ve düşüncelerle; geleceğimiz olan sevgili öğrencilerimizi ve onları hayata hazırlayan kıymetli yönetici ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir yarıyıl tatili geçirmelerini diliyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi. EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ Yeni eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili, 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak, 2 Şubat Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan-12 Nisan tarihleri arasında yapılacak.  
Silvan’da Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 24 bin 518 öğrenci, bugün karnelerini alarak on altı gün sürecek yarıyıl tatiline girdi.

Ergün YILMAZ/Silvan

Silvan’da yarıyıl tatili dolayısıyla 24 bin 518 öğrenci karne alırken, bin 352 öğretmen görev yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Aydın, Çardak İlk ve Ortaokulu'ndaki törene katılıp, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Karneler dağıtıldı yarıyıl tatili başladı

Aydın, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı, yarıyıl tatiline girmiş bulunmaktayız. Başarılı ve huzur dolu bir yarıyılın tamamlanmasına katkıda bulunan değerli yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, sevgili öğrencilerimize mutlu bir tatil diliyorum dedi.

Milli Eğitim Müdürü Metin Aydın Sevgili Öğrenciler;  “Hepinizi göstermiş olduğunuz gayretten dolayı kutluyorum. Almış olduğunuz karneler, akademik bağlamda amaçlanan hedeflere ulaşma düzeyinizi görmenizi sağlayan bir vasıtadır. Fakat karneyi sadece akademik bir değerlendirme unsuru olarak görmek yeterli değildir. Zira sizi bu nicel sonuçlara götüren sürecin dinamikleri, nitel gerçekliklere dayanmaktadır. Hayallerinize kavuşmanın yolunun, planlı ve istikrarlı bir çalışma prensibi edinmekten geçtiğini unutmayın. Yarıyıl tatilini kendiniz için verimli geçen bir zaman dilimine dönüştüreceğinize inanıyor; kitapları zihninizin yanı başından eksik etmediğiniz ve farklı etkinliklerle ufkunuzu genişlettiğiniz bir tatil diliyorum”

Değerli Yönetici ve Öğretmenler;

 "İnsan yetiştirmek" gibi ulvi bir görev ifa eden sizler, toplum niteliklerinin yön kazanmasına vesile oluyorsunuz. Biliyorum ki her öğrenciyi kendi evladınız gibi görerek onun daha iyi yetişmesi için sabırla, fedakârlıkla çalışmalarınızı yürümekte; bilgiyi ahlakla bütünleştirmektesiniz. Daha nitelikli bir toplumun inşasını sağlamak ve ülkemizi yarınlara daha güçlü hazırlamak için yaptığınız tüm çalışmaları yürekten destekliyorum. Eğitimin daima önceliğimiz olduğunun bir kez daha altını çizerken gösterdiğiniz özen ve hassasiyet için sizlere teşekkür ediyorum.

Kıymetli Veliler;

Çocuklar; bizim hayattaki en değerli varlıklarımızdır. Onların iyi bir eğitim almaları ve gelecek için sağlam adım atmış olmaları hepimizin ortak hedefidir. Eğitim sürecinde öğretmenlerimiz ile iletişim içerisinde ve birlikte hareket ederek, öğrencimizi sistemli ve düzenli çalışmaya yönlendirerek, başarıyı daha üst noktalara taşımaya çalışmalısınız.  Bu duygu ve düşüncelerle; geleceğimiz olan sevgili öğrencilerimizi ve onları hayata hazırlayan kıymetli yönetici ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir yarıyıl tatili geçirmelerini diliyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ

Yeni eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili, 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak, 2 Şubat Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan-12 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.