Silvan'da dolu yağışı mısır tarlalarını vurdu

Silvan 01.06.2023 - 16:48, Güncelleme: 01.06.2023 - 16:50 2030+ kez okundu.
 

Silvan'da dolu yağışı mısır tarlalarını vurdu

Silvan ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan dolu yağışı 14 dönümlük ekili mısır ve pamuk tarlalarına zarar verdi.
Silvan ilçesine bağlı kanalboyu bölgesinde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur yerini dolu yağışına bıraktı.  Aralıksız 20 dakika yağan dolu yağışı pamuk ve mısır tarlaları ile meyve ağaçlarına  zarar verdi. Misket büyüklüğünde yağan dolu,  ekili mısır ve Pamuk tarlalarında büyük hasara yol açtı.  Silvan kanalboyu bölgesinde 9 dönüm mısır ile bin dönüm de Pamuk  tarlasının dolu yağışından dolayı tamamen zarar gördüğü belirten Silvan Ziraat odası Başkanı Mahsun Çapan, " Silvan ilçemizde hasada bir hafta kala dolu yağışı Silvan ilçemizin kanalboyu bölgesindeki çiftçilerimizin ekili tarlalarına zarar verdi. 9 dönüm mısır ile bin dönüm pamuk ekili tarlada dün akşam üzeri şiddetli bir dolu yağışı oldu. Ne ağaçlarda yaprak kaldı ne buğdayda tane kaldı. zaten deprem bölgesindeyiz. Borçlandık bu ürüne masraf ettik. Şimdide dolu vurduk çiftçilerimiz mağdur olmuştur. 14 Dönümde ekili ürünlerin ekili olduğu arazideki hepsi mahvoldu. Devletimden yardım bekliyoruz" dedi.
Silvan ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan dolu yağışı 14 dönümlük ekili mısır ve pamuk tarlalarına zarar verdi.

Silvan ilçesine bağlı kanalboyu bölgesinde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur yerini dolu yağışına bıraktı. 
Aralıksız 20 dakika yağan dolu yağışı pamuk ve mısır tarlaları ile meyve ağaçlarına  zarar verdi.
Misket büyüklüğünde yağan dolu,  ekili mısır ve Pamuk tarlalarında büyük hasara yol açtı. 

Silvan kanalboyu bölgesinde 9 dönüm mısır ile bin dönüm de Pamuk  tarlasının dolu yağışından dolayı tamamen zarar gördüğü belirten Silvan Ziraat odası Başkanı Mahsun Çapan, " Silvan ilçemizde hasada bir hafta kala dolu yağışı Silvan ilçemizin kanalboyu bölgesindeki çiftçilerimizin ekili tarlalarına zarar verdi. 9 dönüm mısır ile bin dönüm pamuk ekili tarlada dün akşam üzeri şiddetli bir dolu yağışı oldu. Ne ağaçlarda yaprak kaldı ne buğdayda tane kaldı. zaten deprem bölgesindeyiz. Borçlandık bu ürüne masraf ettik. Şimdide dolu vurduk çiftçilerimiz mağdur olmuştur. 14 Dönümde ekili ürünlerin ekili olduğu arazideki hepsi mahvoldu. Devletimden yardım bekliyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.