Silvan’da dolu yağışı üzüm bağlarını vurdu

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 06.05.2024 - 11:40, Güncelleme: 06.05.2024 - 11:40 1206 kez okundu.
 

Silvan’da dolu yağışı üzüm bağlarını vurdu

Silvan’da dolu yağışı etkili oldu. Yağış nedeniyle üzüm bağları zarar gördü.
Haber: Azad Berdan YILMAZ Silvan ilçesinde meydana gelen dolu yağışı üreticileri olumsuz etkiledi. İlçe merkezinin yanı sıra Susuz, Gündüz, Yeniköy ve Çardak mahallelerindeki yetiştirilen üzüm bağlarında asma yapraklarına ve yeni yetişmeye başlayan üzümlere zarar verdi. BAĞLAR ZARAR GÖRDÜ Boğazkere, öküzgözü ve Mezromi üzümünün bulunduğu bağlarda büyük ölçüde zararın oluştuğu görüldü. Özellikle gelişmekte olan üzümlerin büyük zarar gördüğünü ifade eden Silvanlı Çiftçi Murat Bilmez, “Yaptığımız tespitlere göre bağlarda yüzde atmış ila yüzde seksene varan zararlar var. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi. YARDIM BEKLİYORUZ Zararının büyük olduğunu ifade eden üretici Diyadin Bilmez, “Bir anda bastıran dolu yağışı nedeniyle bağlarımızdaki asmalarımız büyük zarar gördü. Tam şu anda çiçek üstü dediğimiz durumdaydı. TARSİM den ve büyüklerimizden bizlere yardım eli uzatmalarını ve derdimize derman olmalarını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.  
Silvan’da dolu yağışı etkili oldu. Yağış nedeniyle üzüm bağları zarar gördü.

Haber: Azad Berdan YILMAZ

Silvan ilçesinde meydana gelen dolu yağışı üreticileri olumsuz etkiledi. İlçe merkezinin yanı sıra Susuz, Gündüz, Yeniköy ve Çardak mahallelerindeki yetiştirilen üzüm bağlarında asma yapraklarına ve yeni yetişmeye başlayan üzümlere zarar verdi.

BAĞLAR ZARAR GÖRDÜ

Boğazkere, öküzgözü ve Mezromi üzümünün bulunduğu bağlarda büyük ölçüde zararın oluştuğu görüldü. Özellikle gelişmekte olan üzümlerin büyük zarar gördüğünü ifade eden Silvanlı Çiftçi Murat Bilmez, “Yaptığımız tespitlere göre bağlarda yüzde atmış ila yüzde seksene varan zararlar var. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

YARDIM BEKLİYORUZ

Zararının büyük olduğunu ifade eden üretici Diyadin Bilmez, “Bir anda bastıran dolu yağışı nedeniyle bağlarımızdaki asmalarımız büyük zarar gördü. Tam şu anda çiçek üstü dediğimiz durumdaydı. TARSİM den ve büyüklerimizden bizlere yardım eli uzatmalarını ve derdimize derman olmalarını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.