Silvan’da esnafa kötü haber! Uymayana ceza

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 09.01.2024 - 17:30, Güncelleme: 09.01.2024 - 17:30 1769+ kez okundu.
 

Silvan’da esnafa kötü haber! Uymayana ceza

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kafe, lokanta, restoran, pastane gibi işletmelerdeki fiyat listelerine yönelik denetim yaptı. İşyeri sahiplerine fiyat listeleri veya ürün etiketleri bulunmayan işletmelere 2 bin 200 liradan başlayan cezalar uygulanabileceği belirtildi.
Zabıta ekipleri, 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe giren işletmelerde fiyat listesinin masalarda ve giriş kapılarında görünecek şekilde bulunması zorunluluğu kapsamında denetim gerçekleştirdi. Ekipler, pastane, kafe, lokanta ve restoran gibi işletmelerin giriş kapılarında ve masalarında görünür şekilde fiyat listesi olup, olmadığını inceledi. FİYAT LİSTESİ BULUNDURMAYANLARA PARA CEZASI İşyeri sahiplerine fiyat listeleri veya ürün etiketleri bulunmayan işletmelere 2 bin 200 liradan başlayan cezalar uygulanabileceği belirten ekipler, vatandaşların karşılaştığı olumsuz durumları ALO 153 ve 175 telefon hatlarına bildirmelerini istedi. UYGULAMA TÜM İLÇELERDE GEÇERLİ Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Merkezde faaliyet sürdüren kafe, lokanta, restoran, pastane gibi işletmelerdeki fiyat listelerine yönelik denetim yaparken, uygulamanın tüm kırsal ilçelerde de uygulanacağı belirtildi. RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI UYGULAYAN YOK Resmi Gazete ‘de yayınlanan yönetmelikle yeme içme sektöründe hizmet veren işletmelerin 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle kapıda ve masalarda fiyat listesini belirtmesi zorunlu hale geldi. Silvan ilçesinde ise, birçok işletmenin bu karara uymadıkları görülürken, işyerlerinin giriş kapısına, menüsünü fiyat listesiyle birlikte belirtilmediği görüldü.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kafe, lokanta, restoran, pastane gibi işletmelerdeki fiyat listelerine yönelik denetim yaptı. İşyeri sahiplerine fiyat listeleri veya ürün etiketleri bulunmayan işletmelere 2 bin 200 liradan başlayan cezalar uygulanabileceği belirtildi.

Zabıta ekipleri, 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe giren işletmelerde fiyat listesinin masalarda ve giriş kapılarında görünecek şekilde bulunması zorunluluğu kapsamında denetim gerçekleştirdi. Ekipler, pastane, kafe, lokanta ve restoran gibi işletmelerin giriş kapılarında ve masalarında görünür şekilde fiyat listesi olup, olmadığını inceledi.

FİYAT LİSTESİ BULUNDURMAYANLARA PARA CEZASI

İşyeri sahiplerine fiyat listeleri veya ürün etiketleri bulunmayan işletmelere 2 bin 200 liradan başlayan cezalar uygulanabileceği belirten ekipler, vatandaşların karşılaştığı olumsuz durumları ALO 153 ve 175 telefon hatlarına bildirmelerini istedi.

UYGULAMA TÜM İLÇELERDE GEÇERLİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Merkezde faaliyet sürdüren kafe, lokanta, restoran, pastane gibi işletmelerdeki fiyat listelerine yönelik denetim yaparken, uygulamanın tüm kırsal ilçelerde de uygulanacağı belirtildi.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI UYGULAYAN YOK

Resmi Gazete ‘de yayınlanan yönetmelikle yeme içme sektöründe hizmet veren işletmelerin 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle kapıda ve masalarda fiyat listesini belirtmesi zorunlu hale geldi. Silvan ilçesinde ise, birçok işletmenin bu karara uymadıkları görülürken, işyerlerinin giriş kapısına, menüsünü fiyat listesiyle birlikte belirtilmediği görüldü.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.