Silvan'da iki yeni cadde! İsimleri belli oldu

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 06.04.2024 - 15:01, Güncelleme: 06.04.2024 - 15:01 1838+ kez okundu.
 

Silvan'da iki yeni cadde! İsimleri belli oldu

Diyarbakır Valiliği, Silvan ilçesinde yeni yapılan iki caddeye Prof. Dr. Aziz Sancar ve Kemal Geçmez isimlerinin verildiğini duyurdu.
Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle: “İlimiz Silvan ilçe sınırları içerisinde bulunan Selahattin Mahallesi Dr. İsmail Beşikçi Caddesinden ayrılarak Rauf Azizoğlu Caddesi istikametine giden 30 metrelik 1/1000 yola Prof. Dr. Aziz Sancar Caddesi; Yenişehir Mahallesi Sanayi Caddesinden ayrılarak ilçenin batı istikametine giden 30 metrelik 1/1000 yola, Kemal Geçmez Caddesi isimlerinin verilmesine ilişkin Silvan Belediye Meclisinin 02.03.2024 tarihli ve 2024/26 sayılı kararı, Silvan Kaymakamlığının 28.03.2024 tarihli ve 9715 sayılı Oluru ile uygun görülmüştür.” Nobel Ödüllü Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın ismi Silvan'da Caddeye Verildi Silvan Belediyesi, Yenişehir Mahhallesi Sanayi Caddesinde ayrılan Rauf Azizoğlu Caddesi istikametine giden 30 metrelik Caddeye Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adının verilmesi kararı aldı. Silvan Belediye Meclisi toplantısında alınan kararın ardından Kanser oluşumu ve tedavisinde önemli bir unsur olan DNA onarımı alanında çalışan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın, “Hücrelerin hasar gören DNA’ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmalarıyla 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü ABD’li Paul Modrich ve İsveçli Tomas Lindahl ile birlikte kazanmasının önemine vurgu yapıldı. Sancar’ın bilim alanında Nobel Kimya Ödülü’nü alan ilk Türk vatandaşı olması sebebiyle Silvan Belediyesi Silvan sınırları içerisinde yer alan Yenişehir Mahhallesi Sanayi Caddesinde ayrılan Rauf Azizoğlu Caddesi istikametine giden 30 metrelik Caddeye Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adının verilmesine karar verildi.
Diyarbakır Valiliği, Silvan ilçesinde yeni yapılan iki caddeye Prof. Dr. Aziz Sancar ve Kemal Geçmez isimlerinin verildiğini duyurdu.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle: “İlimiz Silvan ilçe sınırları içerisinde bulunan Selahattin Mahallesi Dr. İsmail Beşikçi Caddesinden ayrılarak Rauf Azizoğlu Caddesi istikametine giden 30 metrelik 1/1000 yola Prof. Dr. Aziz Sancar Caddesi; Yenişehir Mahallesi Sanayi Caddesinden ayrılarak ilçenin batı istikametine giden 30 metrelik 1/1000 yola, Kemal Geçmez Caddesi isimlerinin verilmesine ilişkin Silvan Belediye Meclisinin 02.03.2024 tarihli ve 2024/26 sayılı kararı, Silvan Kaymakamlığının 28.03.2024 tarihli ve 9715 sayılı Oluru ile uygun görülmüştür.”

Nobel Ödüllü Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın ismi Silvan'da Caddeye Verildi

Silvan Belediyesi, Yenişehir Mahhallesi Sanayi Caddesinde ayrılan Rauf Azizoğlu Caddesi istikametine giden 30 metrelik Caddeye Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adının verilmesi kararı aldı.

Silvan Belediye Meclisi toplantısında alınan kararın ardından Kanser oluşumu ve tedavisinde önemli bir unsur olan DNA onarımı alanında çalışan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın, “Hücrelerin hasar gören DNA’ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmalarıyla 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü ABD’li Paul Modrich ve İsveçli Tomas Lindahl ile birlikte kazanmasının önemine vurgu yapıldı. Sancar’ın bilim alanında Nobel Kimya Ödülü’nü alan ilk Türk vatandaşı olması sebebiyle Silvan Belediyesi Silvan sınırları içerisinde yer alan Yenişehir Mahhallesi Sanayi Caddesinde ayrılan Rauf Azizoğlu Caddesi istikametine giden 30 metrelik Caddeye Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adının verilmesine karar verildi.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.