Silvan’da Köylülerin yol isyanı

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 30.11.2023 - 12:39, Güncelleme: 30.11.2023 - 13:07 2336+ kez okundu.
 

Silvan’da Köylülerin yol isyanı

Silvan İlçesine Bağlı Sarıbuğday (Pirema) köyünde yaşayan vatandaşlar köy yollarının yapılmaması nedeniyle yetkililere isyan etti.
Haber: İhsan YILMAZ/SİLVAN Sarıbuğday köyü Muhtarı Orhan Atan, yollarının yapılması için Silvan İlçe Belediyesi ve Diyarbakır Büyükşehir belediyesine defalarca başvurduklarını ancak hiçbir çözüm üretilmediğini söyledi. İHALESİ YAPILAN YOL YAPILMADI Atan, “Bizim yıllardır yol sorunumuz var. 4 yıldır yolumuz böyle hiçbir çalışma yapılmadı. 2023 yılında yolun ihalesi yapıldı. Ancak ihaleyi alan firma bizi arayarak yolunuzu yapacağız dediler, şimdiye kadar her hangi bir çalışma yapılmadı. Sulubağ gurup yolunu alan firma bizimde yolumuzu yapacaktı. Sulubağ Grup yolu bitti. Bizim yolda bir çalışma yapılmadı. En son firma yetkilileri beni aradılar. Sizin yolu yapacağız. Ancak Kum bulamadıklarını söylediler. Bana dediler ki, kumu sen bul biz gelip yapacağız. Biz kumda temin ettik yine gelip çalışmalara başlamadılar. Şimdi kış kıyamet bu yol yüzünde çok sıkıntılar yaşıyoruz. Gelip altyapı çalışmalarını yapsınlar. Asfalt çalışmalarını baharda yapsınlar. Bizim servisle giden öğrencilerimiz var. Hastalarımız var. Devletimizden yolumuzun yapılmasını istiyoruz havalar yağdığı zaman 3-4 ay bu yoldan arabamızı çıkaramıyoruz, evimize ulaşamıyoruz Diyarbakır ve Batman’dan misafirlerimiz geliyor arabalarını 1 kilometre yukarıda bırakıp öyle evimize gelebiliyorlar. Bu sorunumuza yetkililerin bir el uzatması lazım defalarca söylüyoruz “yapacağız geleceğiz” diyorlar ama herhangi bir teşebbüs yok artık nereye başvuracağımızı bizde bilmiyoruz. Diyarbakır Büyükşehir belediyesi ile Silvan belediyesine yol sorunumuzla ilgili başvurduk “yapacağız sırada bekleyin” diyorlar nitekim yıllar geçti bir araba çakıl bile gönderemediler” dedi. HASTALARIMIZ VAR YARDIMCI OLUN Köy sakinlerinden Hamza Kuzu ise yollarının yapılamadığı için hastalarımızı İlçedeki Devlet Hastanesine gitmekte zorluk çektiklerini ifade ederek şöyle konuştu: “Bizim köyde birçok hasta var ancak hastalarımızın hastaneye götürmek istediğimizde yollun bozuk olması nedeniyle büyük zorluklar yaşıyoruz. Yollar tamamen köstebek yuvasına dönmüş. Kaymakamımıza, Valimize, Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum benizim yolum yapılsın acil bir durumum olsa ambulans gelse hastalarımızı götüremiyorlar: Çukurlar nedeniyle araçlarımız zarar görüyor. Yıllardır yolumuz bu şekilde bize yardımcı olun lütfen yollarımızı yapmanızı rica ediyorum” dedi.
Silvan İlçesine Bağlı Sarıbuğday (Pirema) köyünde yaşayan vatandaşlar köy yollarının yapılmaması nedeniyle yetkililere isyan etti.

Haber: İhsan YILMAZ/SİLVAN

Sarıbuğday köyü Muhtarı Orhan Atan, yollarının yapılması için Silvan İlçe Belediyesi ve Diyarbakır Büyükşehir belediyesine defalarca başvurduklarını ancak hiçbir çözüm üretilmediğini söyledi.

İHALESİ YAPILAN YOL YAPILMADI

Atan, “Bizim yıllardır yol sorunumuz var. 4 yıldır yolumuz böyle hiçbir çalışma yapılmadı. 2023 yılında yolun ihalesi yapıldı. Ancak ihaleyi alan firma bizi arayarak yolunuzu yapacağız dediler, şimdiye kadar her hangi bir çalışma yapılmadı. Sulubağ gurup yolunu alan firma bizimde yolumuzu yapacaktı. Sulubağ Grup yolu bitti. Bizim yolda bir çalışma yapılmadı. En son firma yetkilileri beni aradılar. Sizin yolu yapacağız. Ancak Kum bulamadıklarını söylediler. Bana dediler ki, kumu sen bul biz gelip yapacağız. Biz kumda temin ettik yine gelip çalışmalara başlamadılar. Şimdi kış kıyamet bu yol yüzünde çok sıkıntılar yaşıyoruz. Gelip altyapı çalışmalarını yapsınlar. Asfalt çalışmalarını baharda yapsınlar. Bizim servisle giden öğrencilerimiz var. Hastalarımız var. Devletimizden yolumuzun yapılmasını istiyoruz havalar yağdığı zaman 3-4 ay bu yoldan arabamızı çıkaramıyoruz, evimize ulaşamıyoruz Diyarbakır ve Batman’dan misafirlerimiz geliyor arabalarını 1 kilometre yukarıda bırakıp öyle evimize gelebiliyorlar. Bu sorunumuza yetkililerin bir el uzatması lazım defalarca söylüyoruz “yapacağız geleceğiz” diyorlar ama herhangi bir teşebbüs yok artık nereye başvuracağımızı bizde bilmiyoruz. Diyarbakır Büyükşehir belediyesi ile Silvan belediyesine yol sorunumuzla ilgili başvurduk “yapacağız sırada bekleyin” diyorlar nitekim yıllar geçti bir araba çakıl bile gönderemediler” dedi.

HASTALARIMIZ VAR YARDIMCI OLUN

Köy sakinlerinden Hamza Kuzu ise yollarının yapılamadığı için hastalarımızı İlçedeki Devlet Hastanesine gitmekte zorluk çektiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

“Bizim köyde birçok hasta var ancak hastalarımızın hastaneye götürmek istediğimizde yollun bozuk olması nedeniyle büyük zorluklar yaşıyoruz. Yollar tamamen köstebek yuvasına dönmüş. Kaymakamımıza, Valimize, Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum benizim yolum yapılsın acil bir durumum olsa ambulans gelse hastalarımızı götüremiyorlar: Çukurlar nedeniyle araçlarımız zarar görüyor. Yıllardır yolumuz bu şekilde bize yardımcı olun lütfen yollarımızı yapmanızı rica ediyorum” dedi.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.