Silvan’da öğrenciler yurt mağduru

Silvan 28.09.2023 - 17:40, Güncelleme: 28.09.2023 - 17:40 2375+ kez okundu.
 

Silvan’da öğrenciler yurt mağduru

YKS yerleştirme sonucu Silvan Meslek Yüksekokulu’nu kazanan ve şehir dışından gelen yeni öğrenciler, yetersiz yurt kontenjanı nedeniyle mağdur oldu.
Üniversitelerin açılmasına bir hafta kala öğrenciyi barınma telaşı sardı. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bulunan Dicle Üniversitesi Meslek Yüksekokuluna yerleşen öğrencilerin KYK veya özel yurt olmamasından dolayı mağdur. Nüfusu yüz bini aşan Silvan İlçemizde öğrenciler kalacak yer olmamasından dolayı tepkileri şöyle; ya sokakta yatacağım ya da okulu donduracağım, Eğitim öğretim nerde, biz neden göremiyoruz, ‘En son çadırımı alıp okulumun bahçesinde kamp kuracağım!’  gibi kelimeler kullandılar. Üniversiteyi yeni kazanmış olan öğrenciler, üniversiteye gidecekleri şehirde barınma sorunu yaşamaya başladı. 2023-2024 eğitim öğretim yılını Silvan’da geçirecek olan öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)’ndan ümidini kesmiş haldeler. Kimisi de okumaya gittiği şehirde devlet yurdu bulamadığı için okulun bahçesinde çadır kurma planları yapıyor. ‘YURT TALEP EDİYORUZ’ Muhammet devletten yurt talep ederek şunları ekledi: “Okulumun olduğu yerde ne KYK yurdu ne de özel yurt yok. Ev bakmak istesem ayrı sıkıntı, çünkü kimse erkek öğrenciye ev vermek istemiyor. En son çadırımı alıp gideceğim okulumun bahçesinde kamp kurmak zorunda kalacağım. Devletimizden acil çözüm istiyoruz. KYK yurdunun olmadığı yerlere yurt talep ediyoruz.”
YKS yerleştirme sonucu Silvan Meslek Yüksekokulu’nu kazanan ve şehir dışından gelen yeni öğrenciler, yetersiz yurt kontenjanı nedeniyle mağdur oldu.

Üniversitelerin açılmasına bir hafta kala öğrenciyi barınma telaşı sardı. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bulunan Dicle Üniversitesi Meslek Yüksekokuluna yerleşen öğrencilerin KYK veya özel yurt olmamasından dolayı mağdur. Nüfusu yüz bini aşan Silvan İlçemizde öğrenciler kalacak yer olmamasından dolayı tepkileri şöyle; ya sokakta yatacağım ya da okulu donduracağım, Eğitim öğretim nerde, biz neden göremiyoruz, ‘En son çadırımı alıp okulumun bahçesinde kamp kuracağım!’  gibi kelimeler kullandılar.

Üniversiteyi yeni kazanmış olan öğrenciler, üniversiteye gidecekleri şehirde barınma sorunu yaşamaya başladı. 2023-2024 eğitim öğretim yılını Silvan’da geçirecek olan öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)’ndan ümidini kesmiş haldeler. Kimisi de okumaya gittiği şehirde devlet yurdu bulamadığı için okulun bahçesinde çadır kurma planları yapıyor.

‘YURT TALEP EDİYORUZ’

Muhammet devletten yurt talep ederek şunları ekledi: “Okulumun olduğu yerde ne KYK yurdu ne de özel yurt yok. Ev bakmak istesem ayrı sıkıntı, çünkü kimse erkek öğrenciye ev vermek istemiyor. En son çadırımı alıp gideceğim okulumun bahçesinde kamp kurmak zorunda kalacağım. Devletimizden acil çözüm istiyoruz. KYK yurdunun olmadığı yerlere yurt talep ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.