SİLVAN'DA SERE GÜLANE KUTLANACAK

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 13.05.2024 - 12:42, Güncelleme: 13.05.2024 - 12:42 2072+ kez okundu.
 

SİLVAN'DA SERE GÜLANE KUTLANACAK

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde gelenekselleşen Seré Gülané bayramı'nda halk, belirlenen park ve bahçelerde piknik yapacak.
Haber: İhsan YILMAZ Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da gelenekselleşen "Gülan Bayramı", Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Her yıl kutlanan bahar bayramı 'Gülan' için binlerce ailenin, sabah saatlerinde park ve bahçelere akın etmesi bekleniyor. Piknik alanlarında aileleri ziyaret ederek, bayramlarını kutlayacak olan Silvan Belediye Başkanı Sevim Biçici ve Kadri Esen, Piknik alanlarındaki vatandaşları ziyaret ederek vatandaşın bayramını kutlayacak. Silvanlı Vatandaşlar, "Her yıl Gülan Bayramı, bir panayır havasında kutlanıyor. Yaklaşık bin 200 yıllık bir gelenek haline gelmiş bahar bayramı bu yıl Piknik alanlarına giderek gülan etkinliklerine katılacağız. Geçmiş yıllardan beri yöremizde yaşayan aileler, bu bayramı park ve bahçelere giderek, yöresel yemekler ve çeşitli etkinlikler yaparak kutlamaktadırlar. Gülan, halkın kenetlendiği, birlik ve beraberliğinin sergilendiği bir bayramdır. Festival havasında geçen bayram, halkın moral kaynağıdır" şeklinde konuştu.  
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde gelenekselleşen Seré Gülané bayramı'nda halk, belirlenen park ve bahçelerde piknik yapacak.

Haber: İhsan YILMAZ

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da gelenekselleşen "Gülan Bayramı", Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.


Her yıl kutlanan bahar bayramı 'Gülan' için binlerce ailenin, sabah saatlerinde park ve bahçelere akın etmesi bekleniyor. Piknik alanlarında aileleri ziyaret ederek, bayramlarını kutlayacak olan Silvan Belediye Başkanı Sevim Biçici ve Kadri Esen, Piknik alanlarındaki vatandaşları ziyaret ederek vatandaşın bayramını kutlayacak.

Silvanlı Vatandaşlar, "Her yıl Gülan Bayramı, bir panayır havasında kutlanıyor. Yaklaşık bin 200 yıllık bir gelenek haline gelmiş bahar bayramı bu yıl Piknik alanlarına giderek gülan etkinliklerine katılacağız. Geçmiş yıllardan beri yöremizde yaşayan aileler, bu bayramı park ve bahçelere giderek, yöresel yemekler ve çeşitli etkinlikler yaparak kutlamaktadırlar. Gülan, halkın kenetlendiği, birlik ve beraberliğinin sergilendiği bir bayramdır. Festival havasında geçen bayram, halkın moral kaynağıdır" şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.