Silvan’da Survivor değil okul yolu!

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 05.01.2024 - 15:11, Güncelleme: 05.01.2024 - 16:29 2522+ kez okundu.
 

Silvan’da Survivor değil okul yolu!

Silvan İlçesinde yağmur yağışından sırasında bir okulun arka sokağında oluşan yağmur birikintisi nedeniyle öğrenciler okul duvarına tırmanarak okula gidiyor. Veliler, Survivor değil okul yolu diyerek tepki gösterdi.
Haber: ihsan YILMAZ Silvan İlçesi Mehmet Adil Kepolu ilkokullunda eğitim gören öğrenciler okullun bulunduğu 953. Sokakta su birikintisi yüzünde okul duvarına tırmanarak okula gidiyor. Çocukların okul duvarına tırmanarak okula gitmesi görüntüleri sosyal medya sayfalarında paylaşıldı. Silvan İlçesi Feridun Mahallesi 953. Sokakta Sağanak yağmur yağışı nedeniyle su birikintisi oluştu. Mahallede Bulunan Mehmet Adil Kepolu, ilkokulunda okuyan öğrenciler okula ulaşmak için adeta survivor gibi su engellerini aşarak okula gidiyor. Öğrenci velileri ise belediye ve okul yönetimine tepki gösterdi. BELEDİYE'DE DENETİMSİZLİK VAR Öğrenci velisi, “Çocuklarımız güvenli bir şekilde okula gitmelerini ve bu yaşanılan sıkıntıları dile getirmek adına yazıyorum. Maalesef, okul yolu üzerindeki ihmaller ve yapılan eksik çalışmalar nedeniyle çocuklarımızın günlük hayatlarını olumsuz etkiliyor. Çocuklarımızın eğitime ulaşmaları için kullanmak zorunda oldukları bu yolda alınması gereken tedbirlerin göz ardı edilmesi, onların güvenliğini tehlikeye atıyor. Silvan Belediyesi çalışmaları kapsamında yapılan işlerin ve denetimsizliğin neticesinde bu tür sıkıntılar artmaya başladı. Yol yapılıyor ama su giderinin yapılmaması ihmalkârlıktır. Bizler mahalle halkı olarak, ebeveyneler olarak talebimiz, çocuklarımıza sağlıklı ve güvenli bir gelecek sunmaktır. Bu çerçevede, öğrencilerin sıklıkla kullandığı bu yolların güvenliğinin artırılması ve yol güvenliğinin artırılmasını talep ediyoruz. Hizmetlerin zamanında ve etkin bir şekilde sunulması, toplumun refahı için hayatı önem taşımaktadır. Bu kapsamda, çocuklarımızın eğitim hayatlarını güven içinde sürdürebilmeleri için yapılan işlerin titizlikle takip edilmesi ve eksikliklerin derhal giderilmesini yetkililerden umut ediyoruz” dedi YOLA ÇÖZÜM BULUNSUN Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri Silvan Beleidyesi yetkilileriyle görüşerek,bahse soz konusu olan okullun arka sokağında bulunan yolda çözüm bulunmaları istendiği öğrenildi.     
Silvan İlçesinde yağmur yağışından sırasında bir okulun arka sokağında oluşan yağmur birikintisi nedeniyle öğrenciler okul duvarına tırmanarak okula gidiyor. Veliler, Survivor değil okul yolu diyerek tepki gösterdi.

Haber: ihsan YILMAZ

Silvan İlçesi Mehmet Adil Kepolu ilkokullunda eğitim gören öğrenciler okullun bulunduğu 953. Sokakta su birikintisi yüzünde okul duvarına tırmanarak okula gidiyor. Çocukların okul duvarına tırmanarak okula gitmesi görüntüleri sosyal medya sayfalarında paylaşıldı.

Silvan İlçesi Feridun Mahallesi 953. Sokakta Sağanak yağmur yağışı nedeniyle su birikintisi oluştu. Mahallede Bulunan Mehmet Adil Kepolu, ilkokulunda okuyan öğrenciler okula ulaşmak için adeta survivor gibi su engellerini aşarak okula gidiyor. Öğrenci velileri ise belediye ve okul yönetimine tepki gösterdi.

BELEDİYE'DE DENETİMSİZLİK VAR

Öğrenci velisi, “Çocuklarımız güvenli bir şekilde okula gitmelerini ve bu yaşanılan sıkıntıları dile getirmek adına yazıyorum. Maalesef, okul yolu üzerindeki ihmaller ve yapılan eksik çalışmalar nedeniyle çocuklarımızın günlük hayatlarını olumsuz etkiliyor. Çocuklarımızın eğitime ulaşmaları için kullanmak zorunda oldukları bu yolda alınması gereken tedbirlerin göz ardı edilmesi, onların güvenliğini tehlikeye atıyor. Silvan Belediyesi çalışmaları kapsamında yapılan işlerin ve denetimsizliğin neticesinde bu tür sıkıntılar artmaya başladı. Yol yapılıyor ama su giderinin yapılmaması ihmalkârlıktır. Bizler mahalle halkı olarak, ebeveyneler olarak talebimiz, çocuklarımıza sağlıklı ve güvenli bir gelecek sunmaktır. Bu çerçevede, öğrencilerin sıklıkla kullandığı bu yolların güvenliğinin artırılması ve yol güvenliğinin artırılmasını talep ediyoruz. Hizmetlerin zamanında ve etkin bir şekilde sunulması, toplumun refahı için hayatı önem taşımaktadır. Bu kapsamda, çocuklarımızın eğitim hayatlarını güven içinde sürdürebilmeleri için yapılan işlerin titizlikle takip edilmesi ve eksikliklerin derhal giderilmesini yetkililerden umut ediyoruz” dedi

YOLA ÇÖZÜM BULUNSUN

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri Silvan Beleidyesi yetkilileriyle görüşerek,bahse soz konusu olan okullun arka sokağında bulunan yolda çözüm bulunmaları istendiği öğrenildi. 

 

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.