Sokak kaldırımları otopark oldu

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 05.09.2023 - 16:40, Güncelleme: 05.09.2023 - 17:49 1763+ kez okundu.
 

Sokak kaldırımları otopark oldu

Silvan İlçesi Cami Mahallesi Diyarbakır Caddesi üzerinde bulunan kaldırımlarda yayaların geçmesi imkânsız. Esnaf işgalinin ardından otomobillerde kaldırımı işgal etmeye başladı.
Haber: İhsan YILMAZ/ SİLVAN Silvan ilçemizde esnaf ve seyyar satıcılar tarafından işgal edilen kaldırımlarda otomobillerde park etmeye başladı. Kaldırım işgallerine tepki gösteren vatandaşlar, şimdiye kadar kaldırımlar esnaflar tarafından işgal ediliyordu şimdi otomobillerde işgal etmeye başladı. EN BÜYÜK SORUN KALDIRIM İŞGALİ   Silvan ilçemizin en büyük sorunlarında biri kaldırım işgali olduğunu söyleyen vatandaş, “Yıllardan beri ilçemizin hemen hemen tüm kaldırımları esnaf ve seyyar satıcılar tarafından işgal edilmiş durumda, buna bir türlü bir çözüm üretilmedi. Maalesef herkes kendi akrabasını yakını koruyor. Bu yüzden çözümde bulmam mümkün değil. Geçmişten gelen bir gelenek haline geldi. Ama ilçede haksızlıklarda yapılıyor. Birilerine cezalar kesilirken, birilerine de dokunulmuyor. Buda en büyük haksızlıktır. Şimdide kaldırımlar özel otomobiller tarafından işgal edilmeye başlanıldı. Belediye arkasında bomboş bir arazi varken, insanlar neden kaldırıma araç park ediyor. Hem de belediyenin önündeki kaldırımlar işgal ediliyor. Hiçbir yetkili veya görevli görmüyor mu? Hep birileri şikâyet edip öylemi göreceksiniz. Yâda birilerinin talimatı mı olmalı, kentimizi güzelleştirmek hepimizin elinde, bu bir anlayış meselesidir” dedi.     KALDIRIMLAR OTOPARK DEĞİLDİR   Esnaf ve seyyar satıcılar tarafından işgal edilen kaldırımın ardından otomobil sürücüleri kaldırımları otopark olarak kullanmaya başladı.  Kaldırımların araç otoparkı olmadığını hatırlatan vatandaşlar, belediyeden bu konuda yardım istiyor. Belediyelerin kaldırım üzerinde park eden araçları ya kaldırmasını ya da cezai işlem uygulamasını istiyor.  
Silvan İlçesi Cami Mahallesi Diyarbakır Caddesi üzerinde bulunan kaldırımlarda yayaların geçmesi imkânsız. Esnaf işgalinin ardından otomobillerde kaldırımı işgal etmeye başladı.

Haber: İhsan YILMAZ/ SİLVAN

Silvan ilçemizde esnaf ve seyyar satıcılar tarafından işgal edilen kaldırımlarda otomobillerde park etmeye başladı. Kaldırım işgallerine tepki gösteren vatandaşlar, şimdiye kadar kaldırımlar esnaflar tarafından işgal ediliyordu şimdi otomobillerde işgal etmeye başladı.

EN BÜYÜK SORUN KALDIRIM İŞGALİ

 

Silvan ilçemizin en büyük sorunlarında biri kaldırım işgali olduğunu söyleyen vatandaş, “Yıllardan beri ilçemizin hemen hemen tüm kaldırımları esnaf ve seyyar satıcılar tarafından işgal edilmiş durumda, buna bir türlü bir çözüm üretilmedi. Maalesef herkes kendi akrabasını yakını koruyor. Bu yüzden çözümde bulmam mümkün değil. Geçmişten gelen bir gelenek haline geldi. Ama ilçede haksızlıklarda yapılıyor. Birilerine cezalar kesilirken, birilerine de dokunulmuyor. Buda en büyük haksızlıktır. Şimdide kaldırımlar özel otomobiller tarafından işgal edilmeye başlanıldı. Belediye arkasında bomboş bir arazi varken, insanlar neden kaldırıma araç park ediyor. Hem de belediyenin önündeki kaldırımlar işgal ediliyor. Hiçbir yetkili veya görevli görmüyor mu? Hep birileri şikâyet edip öylemi göreceksiniz. Yâda birilerinin talimatı mı olmalı, kentimizi güzelleştirmek hepimizin elinde, bu bir anlayış meselesidir” dedi.  

 

KALDIRIMLAR OTOPARK DEĞİLDİR

 

Esnaf ve seyyar satıcılar tarafından işgal edilen kaldırımın ardından otomobil sürücüleri kaldırımları otopark olarak kullanmaya başladı.  Kaldırımların araç otoparkı olmadığını hatırlatan vatandaşlar, belediyeden bu konuda yardım istiyor. Belediyelerin kaldırım üzerinde park eden araçları ya kaldırmasını ya da cezai işlem uygulamasını istiyor.

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.